Celkoví víťazi testu
Remoska R 22F GRAND | Clatronic PP 3570 C | Remoska Tria | ETA Pečenka 0133 90000 |
---|---|---|---|
Víťaz testu | Ľudová voľba | Pre náročných | Zlatá stredná cesta |
|
|
|
|
|
|
|
|
Remoska vhodná pre väčšie domácnosti, ktorá vďaka vyššiemu príkonu zvládne pripraviť jedlo v celkom krátkom čase. Model s výborným pomerom kvality a ceny. | Ak hľadáte naozaj veľkú elektrickú panvicu za dobrú cenu, Clatronic XXL by vás mohla zaujať. | Multifunkčná remoska pre náročnejších zákazníkov, ktorej misu môžete používať aj na pečenie a varenie. Vybavená je troma rôznymi pokrievkami. | Ľahká, prenosná a cenovo relatívne dostupná elektrická panvica, ktorá je vhodná aj na prípravu jedál pre väčší počet ľudí. Nevýhodou je trochu nepraktické veko. |
126,00 € | 27,57 € | 144,90 € | 89,91 € |
Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku |
V prípade, že ste aj vy zatúžili mať doma toto retro zariadenie v modernom šate a využívať všetky výhody jeho používania, naša recenzia vám odporučí 9 kvalitných modelov. V recenzii najlepších remosiek za rok 2021 sa najlepšie umiestnili značky Remoska a ETA. No a ak neviete, ako si spomedzi širokej ponuky remosiek na trhu vybrať takú, ktorá vám bude čo najlepšie vyhovovať, v článku vám prinášame aj užitočné rady. Dozviete sa, ako si vybrať remosku, aké parametre si pri jej nákupe všímať a pridáme aj recepty na chutné jedlá z remosky.
Ako si vybrať remosku
Výber remosky či elektrickej panvice na pečenie síce nie je nejako extra náročný, no napriek tomu je celkom užitočné vedieť, čo by ste si pri výbere remosky mali zvážiť a na čo zamerať svoju pozornosť.
- veľkosť -- zvážte, na čo chcete remosku používať a pre akú veľkú domácnosť v nej budete pripravovať pokrmy
- príkon -- príkon je zobrazovaný v jednotke watt, ktorá sa označuje W. Menšie remosky majú príkon okolo 400 W, väčšie aj 580 W.
- cena -- v neposlednom rade je pri výbere remosky alebo elektrickej panvice je dôležitým kritériom aj cena
Najlepšie Elektrické panvice na základe porovnávacieho testu 2021
1. miesto | 2. miesto | 3. miesto | 4. miesto | 5. miesto | 6. miesto | 7. miesto | 8. miesto | 9. miesto |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Víťaz testu 2021 | Zlatá stredná cesta | Pre náročných | Ľudová voľba | |||||
Remoska R 22F GRAND | Remoska R21 F Original | ETA Pečenka 0133 90000 | Remoska Tria | Remoska R21TS Original | Remoska R 22 Grand | Remoska R 21 original | Clatronic PP 3570 C | ETA 2160 Piesta |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
126,00 € | 103,90 € | 89,91 € | 144,90 € | 74,90 € | 95,91 € | 74,91 € | 27,57 € | 62,01 € |
Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku |
4 NAJLACNEJŠIE KVALITNÉ Elektrické panvice DO 75 €
1. miesto | 2. miesto | 3. miesto | 4. miesto |
---|---|---|---|
Clatronic PP 3570 C | ETA 2160 Piesta | Remoska R21TS Original | Remoska R 21 original |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
27,57 € | 62,01 € | 74,90 € | 74,91 € |
Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku | Zobraziť ponuku |
Recenzie 9 najlepších elektrických panvíc pre rok 2021
1. Remoska R 22F GRAND
Remoska R 22F GRAND má objem 4 litre, a tak je vhodná na prípravu pokrmov aj pre väčší počet ľudí. Umožňuje vám piecť, zapekať, dusiť, ale i grilovať, vyprážať či pripravovať toasty. Zvládne aj ohrievanie a rozmrazovanie potravín. Vhodná je na prípravu všetkých druhov mäsa, pečenie pizze, koláčov a múčnikov či dokonca chleba.
Príkon Remosky R 22F GRAND je 580 W, takže jedlo sa v nej pripraví celkom rýchlo. Veko má priehľadné okienko, cez ktoré môžete pohodlne sledovať priebeh prípravy vášho jedla.
Výhody
- veľký objem
- vyšší príkon
- veko s okienkom
Nevýhody
- môže sa stať, že dôjde k nerovnomernému prepečeniu
Verdikt: Remoska vhodná pre väčšie domácnosti, ktorá vďaka vyššiemu príkonu zvládne pripraviť jedlo v celkom krátkom čase. Model s výborným pomerom kvality a ceny.
Naše hodnotenie:

2. Remoska R21 F Original
V prípade, že hľadáte remosku vhodnú do menšej domácnosti, Remoska R 21F Original je správnou voľbou. Hrniec má objem 2 litre, takže v ňom pripravíte len dve porcie jedla. Vďaka hmotnosti len 2 kilogramy je tento model výborný aj pre tých, ktorí ho chcú prenášať so sebou počas cestovania. Je vhodná na pečenie, dusenie, smaženie, zapekanie a rozmrazovanie, na prípravu všetkých druhov jedál, mias a múčnikov.
Veko remosky má okienko, cez ktoré môžete sledovať prípravu jedla. Príkon zariadenia je 400 W, čo je však pre remosku určenú na prípravu dvoch porcií jedla úplne postačujúce. Na prípravu jedál nepotrebujete ani kvapku oleja a jedlo sa vôbec nepripáli. Je to vďaka nepriľnavému povrchu Teflon. Okrem toho, s Remoskou varíte bez straty akýchkoľvek vitamínov a minerálov.
Výhody
- nízka hmotnosť
- vhodná na cestovanie
- šetrí spotrebovanú energiu v porovnaní s rúrou
- misa z hliníka potiahnutá nepriľnavým Teflónom
- vhodná na pečenie, dusenie, smaženie, zapekanie a rozmrazovanie
Nevýhody
- vhodná len pre menšie domácnosti
Verdikt: Kompaktná obľúbená remoska pre menšiu domácnosť, ktorú si vďaka nízkej hmotnosti môžete pribaliť aj na cesty.
Naše hodnotenie:

3. ETA Pečenka 0133 90000
Elektrická panvica na pečenie Pečenka od firmy ETA má objem 4,3 litra, takže je vhodá na prípravu jedál pre väčšie domácnosti. Pripravíte v nej štyri až šesť porcií. Panvica je vhodná nielen na pečenie, ale aj na varenie, zapekanie a smaženie.
Remoska ETA je vybavená vekom s okienkom, vďaka ktorému môžete pohodlne sledovať proces prípravy jedla. Panvica je pomerne ľahká, a tak je vhodná aj na cestovanie. Príkonom v porovaní s inými modelmi remosiek nejako nevyniká, no príkon 475 W je pre toto zariadenie postačujúci.
Výhody
- veko s okienkom
- vhodná pre väčšie domácnosti
- ľahká a prenosná
Nevýhody
- viacerí zákazníci upozorňujú, že je potrebné dať veľký pozor na to, aby veko dobre zapadlo, inak remoska nebude fungovať
Verdikt: Ľahká, prenosná a cenovo relatívne dostupná elektrická panvica, ktorá je vhodná aj na prípravu jedál pre väčší počet ľudí. Nevýhodou je trochu nepraktické veko.
Naše hodnotenie:

4. Remoska Tria
Zaujímavou voľbou pre náročnejších zákazníkov je Remoska Tria, ktorej súčasťou sú tri rôzne veká. Okrem klasického veka s vykurovacím telesom v balení nájdete aj sklenenú pokrievku a softtlakovú sklenenú pokrievku. Vďaka nim môžete používať samotný hrniec Remosky Tria na prípravu jedál, a to buď pečením v rúre, alebo varením na všetkých typoch sporákov vrátane indukcie.
Misa s objemom 4,5 litra robí z tohto modelu Remosky vhodný domáci spotrebič aj pre väčšie domácnosti. Príkon zariadenia je 610 W, vďaka čomu je príprava jedál pomerne rýchla.
Výhody
- súčasťou balenia sú tri rôzne pokrievky
- veľký objem
- vyšší príkon
Nevýhody
- vyššia cena
- v porovnaní s inými modelmi je ťažšia
Verdikt: Multifunkčná remoska pre náročnejších zákazníkov, ktorej misu môžete používať aj na pečenie a varenie. Vybavená je troma rôznymi pokrievkami.
Naše hodnotenie:

5. Remoska R21TS Original
Kompaktná Remoska s objemom 2 litre je vhodná na prípravu jedál pre menej početné domácnosti. Jej príkon je 400 W, čo je v porovnaní s inými modelmi síce menej, no vzhľadom na menší objem je to postačujúca hodnota. Remoska ja vhodná na pečenie, dusenie, zapekanie, ale i smaženie a grilovanie. Pripravíte v nej mäso, prílohy i múčniky.
Povrch misy je potiahnutý viacvrstvovým teflónom, vďaka ktorému sa vám jedlo nepripáli ani vtedy, ak nepoužijete olej. Lepšiu manipuláciu vám zabezpečujú plastové držiaky.
Výhody
- kompaktná a prenosná
- vhodná na cesty
Nevýhody
- nižší príkon
- vhodná len pre menšie domácnosti
- nemá veko s okienkom
Verdikt: Kompaktná a prenosná remoska s menším objemom je vhodná pre menšie domácnosti či na použitie počas cestovania.
Naše hodnotenie:

6. Remoska R 22 Grand
Remoska R 22 Grand je vďaka objemu 4 litre vhodná aj pre viacčlennú domácnosť. Pripraviť v nej môžete jedlo pre viac ako štyroch ľudí. Tento model má príkon 580 W, a tak je s ním príprava pokrmov rýchlejšia. Podobne ako aj u iných modelov je povrch hrnca potiahnutý nepriľnavou teflónovou vrstvou, a tak nemusíte používať pri varení olej.
Za nevýhodu považujeme nepriehľadnú pokrievku, a tak môžete proces prípravy jedla kontrolovať len tak, že pokrievku nadvihnete. Tým však dochádza k strate tepla.
Výhody
- vysoký príkon
- veľký objem
Nevýhody
- vyššia hmotnosť
- bez okienka
Verdikt: Remoska s väčším objemom a vysokým príkonom je vhodná pre viac početné domácnosti. Nevýhodou je nepriehľadná pokrievka.
Naše hodnotenie:

7. Remoska R 21 original
Menšia a celkom ľahká Remoska s objemom 2 litre je vhodná nielen pre menšie domácnosti, ale vďaka hmotnosti 2 kg aj na cestovanie. Má príkon 400 W, čo je síce menej, no vzhľadom na jej malý objem je to postačujúca hodnota. Podobne ako i iné modely tejto značky je táto Remoska vhodná na pečenie, smaženie, zapekanie, grilovanie, varenie i dusenie.
Vďaka nepriľnavému teflónovému povrchu v nej môžete pripravovať jedlo aj bez použitia oleja, a tak budú vaše pokrmy zdravé a chutné zároveň. Rovnomerné prúdenie tepla sa postará o to, aby bolo mäso šťavnaté.
Výhody
- ľahká, kompaktná
- vhodná na cestovanie
Nevýhody
- nemá priehľadnú pokrievku
Verdikt: Ak hľadáte malú, ľahkú a jednoduchú remosku pre menšiu domácnosť, ktorá vám poslúži i na cestách, práve ste ju našli.
Naše hodnotenie:

8. Clatronic PP 3570 C
Elektrická panvica Clatronic je zaujímavá svojim vysokým príkonom 1500 W, vďaka ktorému je príprava jedál v nej skutočne rýchla. Panvica má keramický povrch odolný voči poškriabaniu a je schopná udržať teplotu aj počas dlhšej doby. Vhodná je na varenie, smaženie a varenie v pare aj pečenie. Jej objem je až 12 litrov, takže je vhodná pre veľké domácnosti alebo na prípravu jedál na oslavy a párty
O bežpečnosť pri manipulácii s panvicou sa starajú tepelne izolované držadlá. Panvica je vybavená plynule nastaviteľným termostatom a tiež priehľadnou pokrievkou. Údržba a čistenie panvice je vďaka keramickému povrchu jednoduchou činnosťou.
Výhody
- vysoký príkon
- funkcia udržiavania teploty
- plynule nastaviteľný termostat
- priehľadná pokrievka
- cenovo dostupná
Nevýhody
- veľmi veľká
- krátky prívodný kábel
Verdikt: Ak hľadáte naozaj veľkú elektrickú panvicu za dobrú cenu, Clatronic XXL by vás mohla zaujať.
Naše hodnotenie:

9. ETA 2160 Piesta
Cenovo dostupná viacúčelová panvica Piesta od ETA vám umožňuje v krátkom čase prípravu tých najrôznejších pokrmov. Vďaka nepriľnavému povrchu v nej môžete jedlo pripravovať aj bez oleja, a tak budú pokrmy zdravé i chutné zároveň. Panvica je vhodná na varenie, pečenie, ale i dusenie a zapekanie. Príkon panvice je vysoký -- až 1800 W, a tak bude jedlo pripravené skutočne veľmi rýchlo.
Veľký objem 5,5 litra robí z tejto panvice vhodného pomocníka aj do veľkých domácností. Samotná panvica je vhodná na umývanie v umývačke riadu. Za nevýhodu považujeme to, že niektorí zákazníci sa sťažujú na to, že panvica vraj nedosahuje dostatočne vysokú teplotu na vysmážanie.
Výhody
- veľký objem
- vysoký príkon
- cenová dostupnosť
Nevýhody
- podľa viacerých zákazníkov nedosahuje dostatočne vysokú teplotu na vysmážanie.
Verdikt: Veľká cenovo dostupná elektrická panvica vhodná na prípravu rôznych jedál, ktorá však podľa viacerých zákazníkov nie je veľmi vhodná na vysmážanie.
Naše hodnotenie:

Remoska, pečenka či panvica na pečenie?
Na úvod si musíme povedať, že pomenovanie remoska je dnes už zľudovené a označujú sa ním prakticky všetky elektrické panvice na pečenie, a teda aj tie, ktoré nie sú značky Remos. Remoska má svoj pôvod v Česku, kde ju vymysleli v 50. rokoch vo vtedajšom štátnom podniku Remos. No a obľube sa tešila nielen v našich končinách, ale aj za hranicami.
Čo sa týka názvu, môžete sa stretnúť aj s pomenovaním “pečenka”. Môžeme povedať, že v ponuke hrncov a panvíc na pečenie nájdeme hlavne značky Remos a konkurenčnú značku ETA, ktorá svoje hrnce na pečenie pomenovala názvom “pečenka”. Ide teda o rovnaké spotrebiče a rozdiel je len vo výrobcovi. Takže je len na vás, či si kúpite remosku alebo pečenku, alebo hrniec na pečenie inej značky.
Remoska dnes zažíva akési znovuzrodenie a aj dnešné moderné gazdinky oceňujú jej praktickosť, jednoduchosť, pohodlnosť a tiež všestrannosť používania. Remoska môže vo vašej kuchyni nahradiť hneď niekoľko domácich spotrebičov, keďže ju môžete používať na varenie, dusenie, pečenie či grilovanie alebo aj smaženie. Prednosťou týchto viacúčelových elektrických panvíc na pečenie a varenie je aj ich prenosnosť Sú kompaktné a mobilné, a tak ich môžete používať aj na chate, na dovolenke, ale napríklad aj v garsónke, ktorá nie je vždy vybavená sporákom.
Ako funguje?
Elektrická panvica na pečenie alebo, ak chcete, remoska, sú jednoduché spotrebiče. Ľahko sa ovládajú, sú prenosné a na trhu ich môžeme nájsť v rôznych veľkostiach. Elektrické panvice a remosky vo väčšine prípadov fungujú tak, že majú horný ohrev z veka. Veko môže byť s malým otvorom, cez ktoré môžete proces prípravy pokrmov kontrolovať, ale nájdete aj modely s nepriehľadným vekom. Niektoré modely týchto domácich spotrebičov disponujú aj reguláciou teploty. Takéto remosky s termostatom však nie sú úplne bežné.
Ovládanie remosky nie je zložité, pretože spočíva zvyčajne len v jednom gombíku slúžiacom na zapnutie i na vypnutie zariadenia. Remosky nedisponujú displejmi, časovačmi a inými funkciami. Nanajvýš tak už spomínanou reguláciou teploty, ktorou je vybavených len niekoľko modelov.
Príprava jedál v remoske je pomerne rýchla, pretože ohrev je takmer okamžitý. Jedlo pripravované v remoske je navyše veľmi chutné, pretože počas prípravy neprichádza o vôňu a chuť a ak sa rozhodnete použiť remosku na pečenie mäsa, budete sa tešiť zo šťavnatej pochúťky.
Výhody používania remosky
Hlavnou výhodou remosky je jej jednoduchosť. Nemusíte sa pri nej zaoberať správnym nastavením teploty, programu, výšky mriežky na pečenie -- všetko vložíte do hrnca, zavriete vekom a pečiete alebo varíte. Remoska okrem toho šetrí čas, ale aj miesto a náklady na energiu.
Je praktická, skladná a prenosná, a tak ju môžete používať aj na chate či pri cestovaní. Keďže má remoska nepriľnavý povrch, nie je nutné používať olej, čím sa stáva príprava jedla v remoske zdravšia. Celá príprava jedla v remoske je rýchlejšia, no vďaka rovnomernému prúdeniu tepla sa nemusíte obávať vysušeného mäsa.
Dôležité parametre
Výber remosky nie je veľmi náročný, keďže ide o vcelku jednoduché zariadenie. Na druhej strane však nebude na škodu vedieť, čo by ste si pri výbere tohto domáceho spotrebiča mali sledovať. Pozrime sa preto na parametre dôležité pri výbere remosky.
Príkon
Príkon je pri výbere remosky veľmi dôležitým parametrom. Udáva sa vo wattoch (W) a zvyčajne platí, že čím je väčšia elektrická panvica na pečenie, tým je vyšší aj príkon. Menšie zariadenia majú príkon zvyčajne 400 W, tie väčšie a objemnejšie aj 1200 W. Väčší príkon znamená nielen väčší výkon, a teda aj rýchlejšiu prípravu jedál, ale aj väčšiu spotrebu elektrickej energie.
Materiál
Remosky a elektrické panvice na pečenie sa od seba líšia farbou vyhotovenia a tiež dizajnom, no materiál, z ktorého sú vyrobené, je rovnaký. Tieto spotrebiče sú tvorené troma časťami -- vekom, samotným hrncom a stojanom.
Veko je zdrojom ohrievania, pretože sa v ňom nachádza výhrevná špirála, a je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Vďaka tomu je odolné a nenáročné na čistenie. Jeho súčasťou sú rukoväte z plastu, ktorý vás ochráni pred popálením. Na veku je aj vypínač s prívodom na elektrický kábel a tiež madlo určené na zdvíhanie veka. Vo veku nájdete aj ventily slúžiace na vypúšťanie pary počas prípravy jedla.
Hrniec, v ktorom sa pripravuje jedlo, je z hliníka a má teflónovú vrstvu, vďaka ktorej je jeho povrch nepriľnavý aj bez použitia oleja. Na hrnci nájdete aj držadlá slúžiace na jeho prenášanie.
Stojan slúži na to, aby ste naň mohli hrniec bezpečne a pohodlne položiť. Vyrobený je z plastu, ktorý je odolný voči teplu a jeho funkcia je jednoduchá -- chráni stôl či linku pred priamym kontaktom s horúcim hrncom.
Rozmery a hmotnosť
Remosky a elektrické panvice na prípravu jedál sú na trhu dostupné vo viacerých rozmeroch. Menšie remosky majú objem 2 litre, no medzi elektrickými panvicami nájdete aj také, ktorých objem je aj viac ako 4 litre. Remosky s objemom 2 litre sú vhodné na prípravu 2 až 3 porcií, no a tie viac ako štvorlitrové pripravia jedlo aj pre 4 a viac ľudí.
Samozrejme platí, že čím má remoska väčší objem, tým je vyššia aj jej hmotnosť. Menšie modely majú hmotnosť okolo 2 kilogramov, tie väčšie elektrické hrnce môžu vážiť aj viac ako 3 kilá. Hmotnosť remosky by vás mala zaujímať hlavne vtedy, ak ju plánujete používať aj mimo domu a nosiť ju so sebou na chatu či na dovolenku.
Cena
Remoskou môžete do značnej miery nahradiť klasickú rúru na pečenie, pričom remoska je výrazne lacnejšia. Pozrime sa, aké sú ceny elektrických panvíc:
- od 35 do 80 eur -- za takúto sumu si môžete kúpiť jednoduchšie elektrické misy na pečenie s menším objemom. Najlacnejšie remosky majú objem okolo 3 litrov. Zvyčajne ide o menej známe značky, no do 80 eur zoženiete aj kvalitnú remosku ETA.
- od 80 do 120 eur -- ak chcete mať doma originál Remosku, musíte rátať s cenou od 80 eur viac. V tejto cenovej relácii zoženiete aj remosky s väčším objemom a s vyšším príkonom.
- 120 eur a viac -- v prípade, že patríte k náročnejším zákazníkom a chcete remosku, s ktorou budete môcť pripraviť jedlo aj pre 4 a viac ľudí, cena remosky sa môže vyšplhať aj na viac ako 200 eur.
Obľúbené značky
Ako sme už naznačili a ako vyplýva aj zo zľudoveného pomenovania misy na pečenie, práve originál Remoska patrí k tým najobľúbenejším na trhu. Okrem nej sa však obľube tešia aj elektrické panvice ETA či Tefal. Pozreli sme sa podrobnejšie na dvoch hlavných konkurentov na poli týchto spotrebičov -- Remosku a pečenku od značky ETA.
Remoska
Prvá misa na pečenie značky Remoska uzrela svetlo sveta už v roku 1957 a odvtedy prešla veľkou zmenou, hlavne čo sa týka energetickej úspornosti. Spoločnosť sa venuje výhradne výrobe týchto hrncov na pečenie a za vyše 60 rokov na trhu si získal tento spotrebič fanúšikov nielen v našich končinách, ale aj v iných krajinách.
Viac o remoske sa dozviete v tomto videu:
ETA Pečenka
Česká značka ETA má vo svojej ponuke množstvo spotrebičov do domácnosti a preslávila sa hlavne elektrickými žehličkami, ktoré vyrába už od roku 1943. Výrobky tejto značky patria u nás a v Česku k obľúbeným, pretože značka ETA je synonymom kvality a zároveň cenovej dostupnosti. To platí aj pre remosky ETA, ktoré táto značka nazval pečenka.
Ak vás zaujíma, ako sa používa ETA pečenka, pozrite si toto video:
Recenzie a skúsenosti
Remoska sa teší čoraz väčšej obľube, a tak nás zaujímajú, ako ju hodnotia reálni užívatelia. Viacerí vo svojich recenziách tvrdia, že im remoska uľahčuje prácu v kuchyni a je veľmi praktická. Oceňujú aj jej nízku spotrebu elektrickej energie, jednoduchú manipuláciu a nenáročné čistenie.
Ďalšie hodnotenia → nájdete tu
Ako používať elektrickú panvicu -- remosku?
Elektrická remoska je viacúčelový kuchynský spotrebič, ktorý je vhodný nielen na pečenie, ale aj na smaženie, grilovanie či dusenie jedál. Pripraviť v nej viete aj koláče a dokonca aj chlieb. Ak chcete, aby vám elektrická panvica slúžila čo najdlhšie, mali by ste dodržiavať niekoľko zásad:
- na miešanie pokrmov alebo obracanie mäsa používajte nástroje, ktoré povrch hrnca remosky nepoškriabu
- dbajte o to, aby sa jedlo počas prípravy v remoske nedotýkalo veka
- počas prípravy jedla neotvárajte hrniec remosky veľmi často, aby nedošlo k tepelným únikom
- veko s elektrickým káblom nedávajte do vody, umývajte ho len jemným saponátom a vlhkou handričkou
- remosku nemusíte pred pečením prehrievať, ako ste zvyknutý pri pečení v rúre
- hrniec remosky majte vždy položený na stojane, nedávajte horúci hrniec priamo na stôl alebo kuchynskú linku
Tipy na recepty z remosky
Na záver máme pre vás dva jednoduché a chutné recepty, ktoré si pomocou remosky môžete pripraviť.
Hovädzie na červenom víne
Potrebujeme: 500 g hovädzieho zadného, 3 cibule, 3 PL oleja, 1 plechovka lúpaných rajčín
Marináda: 100 ml červeného vína, 2 PL vínneho octu, 4 gulôčky čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku, 3 bobkové listy, 4 gulôčky nového korenia, 2 klinčeky, 1 celá škorica, soľ, korenie
Postup: Mäso nakrájame na veľké kocky a vložíme do marinády aspoň na 7 hodín. V remoske rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a smažíme. Potom pridáme mäso a necháme zatiahnuť. Následne pridáme zvyšok marinády a rajčiny. Podlejeme vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Zavrieme a varíme 90 minút. Podávame so zemiakovým pyré.
Ovocná bublanina
Potrebujeme: 100 g masla, 150 g krupicového cukru, 140 g hrubej múky, 3 vajcia, 200 ml mlieka, 1/2 prášku do pečiva, citrónovú kôru, ovocie podľa chuti
Postup: Oddelíme žĺtky od bielkov a zo žĺtkov, cukru a masla vyšľaháme penu. Postupne pridávame vlažné mlieko, múku a prášok do pečiva a sneh z bielkov. Remosku vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Cesto roztrieme do remosky a uložíme naň ovocie. Potom pečieme asi 30 minút.
Zdroje informácií:
- www.remoska.eu -- ako vybrať remosku
- www.delikatesy.sk -- fungovanie remosky
- www.spektrumzdravi.cz -- recepty z remosky
Do testu sme vybrali len z overených eshopov
Mohlo by vás zaujímať
-
TEST: Najlepšie pánske elektrické holiace strojčeky - recenzie preferujú Braun a Philips
-
Vyberáme robotický mop pre vysávanie na mokro - test 14 modelov
-
Vyberáme najlepší masážny prístroj na krk aj ramená - recenzie odporúčajú Klarfit, Wellife a Beauty relax
-
Porovnanie 20 teplovzdušných fritéz - recenzie za najlepšie označili , Delimano a Tesla
-
Vyberáme najlepší masážny prístroj na nohy - recenzie odporúčajú Beurer a Wellife
-
Zaváraná nakladaná paprika + tip bez sterilizácie
-
Ako na zaváranie húb + recepty na 4 nálevy
-
Ako sušiť ovocie - slivky, jablká, šípky, marhule, figy, hrozienka a iné
-
Ako sušiť huby v rúre, sušičke či na slnku
-
Ako sušiť paradajky v sušičke, v rúre, či na slnku