Remoska P32/01 4l Prima |
---|
Víťaz testu |
|
|
Základná remoska s dostatočným objemom pre bežnú rodinu - s nepriehľadným vekom a s praktickými rúčkami na stojane, čo uľahčí servírovanie jedla. |
93,47 € |
Zobraziť ponuku Heureka.sk |
V prípade, že ste aj vy zatúžili mať doma toto retro zariadenie v modernom šate a využívať všetky výhody jeho používania, naša recenzia vám odporučí 3 kvalitných modelov. V recenzii najlepších remosiek za rok 2024 sa najlepšie umiestnili značky Remoska a ETA. No a ak neviete, ako si spomedzi širokej ponuky remosiek na trhu vybrať takú, ktorá vám bude čo najlepšie vyhovovať, v článku vám prinášame aj užitočné rady. Dozviete sa, ako si vybrať remosku, aké parametre si pri jej nákupe všímať a pridáme aj recepty na chutné jedlá z remosky.
Ako si vybrať remosku
Výber remosky či elektrickej panvice na pečenie síce nie je nejako extra náročný, no napriek tomu je celkom užitočné vedieť, čo by ste si pri výbere remosky mali zvážiť a na čo zamerať svoju pozornosť.
- veľkosť – zvážte, na čo chcete remosku používať a pre akú veľkú domácnosť v nej budete pripravovať pokrmy
- príkon – príkon je zobrazovaný v jednotke watt, ktorá sa označuje W. Menšie remosky majú príkon okolo 400 W, väčšie aj 580 W.
- cena – v neposlednom rade je pri výbere remosky alebo elektrickej panvice je dôležitým kritériom aj cena
Pri hodnotení remosiek sme brali do úvahy tieto metriky:
Najlepšie Elektrické panvice na základe porovnávacieho testu 2024
1. miesto | 2. miesto | 3. miesto |
---|---|---|
Víťaz testu | Zlatá stredná cesta | Pre náročných |
Remoska P32/01 4l Prima | ETA Pečenka 0133 90000 | Remoska Tria |
93,47 € | 87,90 € | 161,90 € |
Zobraziť ponuku Heureka.sk | Zobraziť ponuku Heureka.sk | Zobraziť ponuku |
Recenzie 3 najlepších elektrických panvíc pre rok 2024
Víťaz testu
1. Remoska P32/01 4l Prima
Za mňa spomeniem ešte jednu vychytávku, ktorá sa mi pozdávala od prvého momentu čo som ju uvidel – a vlastne všetky novšie modely značky to už tak majú – držadlá na prenášanie sú namontované rovno na stojane a nie na mise ako to bolo doteraz. Plus, poteší aj odnímateľný kábel.
Výhody
- má nepriehľadné nerezové veko (lepšie pečenie)
- držadlá na prenášanie na stojane remosky
- odnímateľný kábel
Nevýhody
- nemá priehľadné veko (bez otvorenia remosky jedlo neskontrolujete)
Verdikt: Základná remoska s dostatočným objemom pre bežnú rodinu – s nepriehľadným vekom a s praktickými rúčkami na stojane, čo uľahčí servírovanie jedla.
Naše hodnotenie:
Zobraziť ponuku
Heureka.sk
Detail
Zlatá stredná cesta
2. ETA Pečenka 0133 90000
Remoska ETA je vybavená vekom s okienkom, vďaka ktorému môžete pohodlne sledovať proces prípravy jedla. Panvica je pomerne ľahká, a tak je vhodná aj na cestovanie. Príkonom v porovaní s inými modelmi remosiek nejako nevyniká, no príkon 475 W je pre toto zariadenie postačujúci.
Výhody
- veko s okienkom
- vhodná pre väčšie domácnosti
- ľahká a prenosná
Nevýhody
- viacerí zákazníci upozorňujú, že je potrebné dať veľký pozor na to, aby veko dobre zapadlo, inak remoska nebude fungovať
Verdikt: Ľahká, prenosná a cenovo relatívne dostupná elektrická panvica, ktorá je vhodná aj na prípravu jedál pre väčší počet ľudí. Nevýhodou je trochu nepraktické veko.
Naše hodnotenie:
Zobraziť ponuku
Heureka.sk
Detail
Pre náročných
3. Remoska Tria
Misa s objemom 4,5 litra robí z tohto modelu Remosky vhodný domáci spotrebič aj pre väčšie domácnosti. Príkon zariadenia je 610 W, vďaka čomu je príprava jedál pomerne rýchla.
Výhody
- súčasťou balenia sú tri rôzne pokrievky
- veľký objem
- vyšší príkon
Nevýhody
- vyššia cena
- v porovnaní s inými modelmi je ťažšia
Verdikt: Multifunkčná remoska pre náročnejších zákazníkov, ktorej misu môžete používať aj na pečenie a varenie. Vybavená je troma rôznymi pokrievkami.
Naše hodnotenie:
Remoska, pečenka či panvica na pečenie?
Na úvod si musíme povedať, že pomenovanie remoska je dnes už zľudovené a označujú sa ním prakticky všetky elektrické panvice na pečenie, a teda aj tie, ktoré nie sú značky Remos. Remoska má svoj pôvod v Česku, kde ju vymysleli v 50. rokoch vo vtedajšom štátnom podniku Remos. No a obľube sa tešila nielen v našich končinách, ale aj za hranicami.
Čo sa týka názvu, môžete sa stretnúť aj s pomenovaním “pečenka”. Môžeme povedať, že v ponuke hrncov a panvíc na pečenie nájdeme hlavne značky Remos a konkurenčnú značku ETA, ktorá svoje hrnce na pečenie pomenovala názvom “pečenka”. Ide teda o rovnaké spotrebiče a rozdiel je len vo výrobcovi. Takže je len na vás, či si kúpite remosku alebo pečenku, alebo hrniec na pečenie inej značky.
Remoska dnes zažíva akési znovuzrodenie a aj dnešné moderné gazdinky oceňujú jej praktickosť, jednoduchosť, pohodlnosť a tiež všestrannosť používania. Remoska môže vo vašej kuchyni nahradiť hneď niekoľko domácich spotrebičov, keďže ju môžete používať na varenie, dusenie, pečenie či grilovanie alebo aj smaženie. Prednosťou týchto viacúčelových elektrických panvíc na pečenie a varenie je aj ich prenosnosť Sú kompaktné a mobilné, a tak ich môžete používať aj na chate, na dovolenke, ale napríklad aj v garsónke, ktorá nie je vždy vybavená sporákom.
Ako funguje?
Elektrická panvica na pečenie alebo, ak chcete, remoska, sú jednoduché spotrebiče. Ľahko sa ovládajú, sú prenosné a na trhu ich môžeme nájsť v rôznych veľkostiach. Elektrické panvice a remosky vo väčšine prípadov fungujú tak, že majú horný ohrev z veka. Veko môže byť s malým otvorom, cez ktoré môžete proces prípravy pokrmov kontrolovať, ale nájdete aj modely s nepriehľadným vekom. Niektoré modely týchto domácich spotrebičov disponujú aj reguláciou teploty. Takéto remosky s termostatom však nie sú úplne bežné.
Ovládanie remosky nie je zložité, pretože spočíva zvyčajne len v jednom gombíku slúžiacom na zapnutie i na vypnutie zariadenia. Remosky nedisponujú displejmi, časovačmi a inými funkciami. Nanajvýš tak už spomínanou reguláciou teploty, ktorou je vybavených len niekoľko modelov.
Príprava jedál v remoske je pomerne rýchla, pretože ohrev je takmer okamžitý. Jedlo pripravované v remoske je navyše veľmi chutné, pretože počas prípravy neprichádza o vôňu a chuť a ak sa rozhodnete použiť remosku na pečenie mäsa, budete sa tešiť zo šťavnatej pochúťky.
Výhody používania remosky
Hlavnou výhodou remosky je jej jednoduchosť. Nemusíte sa pri nej zaoberať správnym nastavením teploty, programu, výšky mriežky na pečenie – všetko vložíte do hrnca, zavriete vekom a pečiete alebo varíte. Remoska okrem toho šetrí čas, ale aj miesto a náklady na energiu.
Je praktická, skladná a prenosná, a tak ju môžete používať aj na chate či pri cestovaní. Keďže má remoska nepriľnavý povrch, nie je nutné používať olej, čím sa stáva príprava jedla v remoske zdravšia. Celá príprava jedla v remoske je rýchlejšia, no vďaka rovnomernému prúdeniu tepla sa nemusíte obávať vysušeného mäsa.
Dôležité parametre
Výber remosky nie je veľmi náročný, keďže ide o vcelku jednoduché zariadenie. Na druhej strane však nebude na škodu vedieť, čo by ste si pri výbere tohto domáceho spotrebiča mali sledovať. Pozrime sa preto na parametre dôležité pri výbere remosky.
Príkon
Príkon je pri výbere remosky veľmi dôležitým parametrom. Udáva sa vo wattoch (W) a zvyčajne platí, že čím je väčšia elektrická panvica na pečenie, tým je vyšší aj príkon. Menšie zariadenia majú príkon zvyčajne 400 W, tie väčšie a objemnejšie aj 1200 W. Väčší príkon znamená nielen väčší výkon, a teda aj rýchlejšiu prípravu jedál, ale aj väčšiu spotrebu elektrickej energie.
Materiál
Remosky a elektrické panvice na pečenie sa od seba líšia farbou vyhotovenia a tiež dizajnom, no materiál, z ktorého sú vyrobené, je rovnaký. Tieto spotrebiče sú tvorené troma časťami – vekom, samotným hrncom a stojanom.
Veko je zdrojom ohrievania, pretože sa v ňom nachádza výhrevná špirála, a je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Vďaka tomu je odolné a nenáročné na čistenie. Jeho súčasťou sú rukoväte z plastu, ktorý vás ochráni pred popálením. Na veku je aj vypínač s prívodom na elektrický kábel a tiež madlo určené na zdvíhanie veka. Vo veku nájdete aj ventily slúžiace na vypúšťanie pary počas prípravy jedla.
Hrniec, v ktorom sa pripravuje jedlo, je z hliníka a má teflónovú vrstvu, vďaka ktorej je jeho povrch nepriľnavý aj bez použitia oleja. Na hrnci nájdete aj držadlá slúžiace na jeho prenášanie.
Stojan slúži na to, aby ste naň mohli hrniec bezpečne a pohodlne položiť. Vyrobený je z plastu, ktorý je odolný voči teplu a jeho funkcia je jednoduchá – chráni stôl či linku pred priamym kontaktom s horúcim hrncom.
Rozmery a hmotnosť
Remosky a elektrické panvice na prípravu jedál sú na trhu dostupné vo viacerých rozmeroch. Menšie remosky majú objem 2 litre, no medzi elektrickými panvicami nájdete aj také, ktorých objem je aj viac ako 4 litre. Remosky s objemom 2 litre sú vhodné na prípravu 2 až 3 porcií, no a tie viac ako štvorlitrové pripravia jedlo aj pre 4 a viac ľudí.
Samozrejme platí, že čím má remoska väčší objem, tým je vyššia aj jej hmotnosť. Menšie modely majú hmotnosť okolo 2 kilogramov, tie väčšie elektrické hrnce môžu vážiť aj viac ako 3 kilá. Hmotnosť remosky by vás mala zaujímať hlavne vtedy, ak ju plánujete používať aj mimo domu a nosiť ju so sebou na chatu či na dovolenku.
Cena
Remoskou môžete do značnej miery nahradiť klasickú rúru na pečenie, pričom remoska je výrazne lacnejšia. Pozrime sa, aké sú ceny elektrických panvíc:
- od 35 do 80 eur – za takúto sumu si môžete kúpiť jednoduchšie elektrické misy na pečenie s menším objemom. Najlacnejšie remosky majú objem okolo 3 litrov. Zvyčajne ide o menej známe značky, no do 80 eur zoženiete aj kvalitnú remosku ETA.
- od 80 do 120 eur – ak chcete mať doma originál Remosku, musíte rátať s cenou od 80 eur viac. V tejto cenovej relácii zoženiete aj remosky s väčším objemom a s vyšším príkonom.
- 120 eur a viac – v prípade, že patríte k náročnejším zákazníkom a chcete remosku, s ktorou budete môcť pripraviť jedlo aj pre 4 a viac ľudí, cena remosky sa môže vyšplhať aj na viac ako 200 eur.
Obľúbené značky
Ako sme už naznačili a ako vyplýva aj zo zľudoveného pomenovania misy na pečenie, práve originál Remoska patrí k tým najobľúbenejším na trhu. Okrem nej sa však obľube tešia aj elektrické panvice ETA či Tefal. Pozreli sme sa podrobnejšie na dvoch hlavných konkurentov na poli týchto spotrebičov – Remosku a pečenku od značky ETA.
Remoska
Prvá misa na pečenie značky Remoska uzrela svetlo sveta už v roku 1957 a odvtedy prešla veľkou zmenou, hlavne čo sa týka energetickej úspornosti. Spoločnosť sa venuje výhradne výrobe týchto hrncov na pečenie a za vyše 60 rokov na trhu si získal tento spotrebič fanúšikov nielen v našich končinách, ale aj v iných krajinách.
Viac o remoske sa dozviete v tomto videu:
ETA Pečenka
Česká značka ETA má vo svojej ponuke množstvo spotrebičov do domácnosti a preslávila sa hlavne elektrickými žehličkami, ktoré vyrába už od roku 1943. Výrobky tejto značky patria u nás a v Česku k obľúbeným, pretože značka ETA je synonymom kvality a zároveň cenovej dostupnosti. To platí aj pre remosky ETA, ktoré táto značka nazval pečenka.
Ak vás zaujíma, ako sa používa ETA pečenka, pozrite si toto video:
Recenzie a skúsenosti
Remoska sa teší čoraz väčšej obľube, a tak nás zaujímajú, ako ju hodnotia reálni užívatelia. Viacerí vo svojich recenziách tvrdia, že im remoska uľahčuje prácu v kuchyni a je veľmi praktická. Oceňujú aj jej nízku spotrebu elektrickej energie, jednoduchú manipuláciu a nenáročné čistenie.
Ďalšie hodnotenia → nájdete tu
Ako používať elektrickú panvicu – remosku?
Elektrická remoska je viacúčelový kuchynský spotrebič, ktorý je vhodný nielen na pečenie, ale aj na smaženie, grilovanie či dusenie jedál. Pripraviť v nej viete aj koláče a dokonca aj chlieb. Ak chcete, aby vám elektrická panvica slúžila čo najdlhšie, mali by ste dodržiavať niekoľko zásad:
- na miešanie pokrmov alebo obracanie mäsa používajte nástroje, ktoré povrch hrnca remosky nepoškriabu
- dbajte o to, aby sa jedlo počas prípravy v remoske nedotýkalo veka
- počas prípravy jedla neotvárajte hrniec remosky veľmi často, aby nedošlo k tepelným únikom
- veko s elektrickým káblom nedávajte do vody, umývajte ho len jemným saponátom a vlhkou handričkou
- remosku nemusíte pred pečením prehrievať, ako ste zvyknutý pri pečení v rúre
- hrniec remosky majte vždy položený na stojane, nedávajte horúci hrniec priamo na stôl alebo kuchynskú linku
Tipy na recepty z remosky
Na záver máme pre vás dva jednoduché a chutné recepty, ktoré si pomocou remosky môžete pripraviť.
Hovädzie na červenom víne
Potrebujeme: 500 g hovädzieho zadného, 3 cibule, 3 PL oleja, 1 plechovka lúpaných rajčín
Marináda: 100 ml červeného vína, 2 PL vínneho octu, 4 gulôčky čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku, 3 bobkové listy, 4 gulôčky nového korenia, 2 klinčeky, 1 celá škorica, soľ, korenie
Postup: Mäso nakrájame na veľké kocky a vložíme do marinády aspoň na 7 hodín. V remoske rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a smažíme. Potom pridáme mäso a necháme zatiahnuť. Následne pridáme zvyšok marinády a rajčiny. Podlejeme vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Zavrieme a varíme 90 minút. Podávame so zemiakovým pyré.
Ovocná bublanina
Potrebujeme: 100 g masla, 150 g krupicového cukru, 140 g hrubej múky, 3 vajcia, 200 ml mlieka, 1/2 prášku do pečiva, citrónovú kôru, ovocie podľa chuti
Postup: Oddelíme žĺtky od bielkov a zo žĺtkov, cukru a masla vyšľaháme penu. Postupne pridávame vlažné mlieko, múku a prášok do pečiva a sneh z bielkov. Remosku vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Cesto roztrieme do remosky a uložíme naň ovocie. Potom pečieme asi 30 minút.
Zdroje informácií:
- www.remoska.eu – ako vybrať remosku
- www.delikatesy.sk – fungovanie remosky
- www.spektrumzdravi.cz – recepty z remosky
Do testu sme vybrali Elektrické panvice len z overených eshopov
Mohlo by vás zaujímať
- Najlepšia varená kukurica - aký je recept na jej správnu prípravu a ako dlho ju treba variť
- Tradičné recepty na zavárané hrušky - s citrónom, klinčekmi či brusnicami, vyberte si ten svoj
- Zavárané brusnice - najlepšie recepty (aj brusnice s hruškami), postup, kde ich použiť
- Melónové šupky - alebo 5 skvelých receptov (aj na zaváranie) a ďalšie tipy na ich použitie, už ich nikdy nevyhodíte
- Zaváraná cuketa - 10 overených receptov, na slano i na sladko, s paradajkami či paprikou, čalamáda, čatní
- Zavárané čučoriedky - najlepší recept s nálevom aj bez, a na čo ich použiť
- Filtre do čističiek vzduchu - viete aký potrebujete do tej svojej?
- Veľký test a recenzie 11 najlepších parných hrncov za rok 2024, recenzia chvália Tefal a Russell Hobbs + ako si vybrať
- Porovnanie 3 najlepších kávovarov DeLonghi 2024 - poradíme, ktorý model si vybrať
- Vyberáme moka koťogo kávovar / pressovar 2024 - ktoré z 11 testovaných dopadli najlepšie?