Remoska® P32F/01 4l Prima Glass – multifunkčná elektrická misa, ktorá nahradí niekoľko spotrebičov (recenzia)

Veronika Štrbová Recenzia 23. októbra 2021 0
Remoska Prima P32 F
  • Výrobca: Remoska
  • Príkon: 580 W
  • Objem misy: 4 litre
  • Priemer misy: 29 cm
  • Hmotnosť: 3 kg
  • Dostupnosť: Skladom
119,00 € s DPH Pozrieť najlepšiu ponuku
Remoska.sk

Remoska® Prima je spotrebič, ktorý vás hneď po prvom použití očarí. Určite vám názov Remoska nie je cudzí. Používali ju totiž už naše staré mamy a keďže sú to kvalitné výrobky, niektoré z nich sa dedia z generácie na generáciu ešte dokonca aj dodnes. Výrobca však rokmi napredoval, vyvíjal a modernizoval a vy si tak môžete vynovenú Remosku zadovážiť hneď v niekoľkých typoch.

My vám v nasledujúcej recenzii predstavíme model Remoska® Prima, ktorý sme aj sami odskúšali. A veru, pri varení vládla veľká spokojnosť. Remoska je skutočne praktický domáci spotrebič, ktorý keď si zaobstaráte, už sa ho nebudete chcieť vzdať. Dokáže nahradiť hneď niekoľko spotrebičov naraz a ovládanie už nemôže byť jednoduchšie. Čítajte ďalej a dozviete sa všetko potrebné o tomto kvalitnom českom výrobku, uvidíte recepty, ktoré sme vyskúšali a tiež vás bude určite zaujímať aj cena tohto čarovného spotrebiča.

Čítať viac...

porovnanie cien
Remoska.sk ⭐️ oficiálny predajca
⭐️ 60 ročný brand
119,00 € Do obchodu Remoska.sk
Heureka.sk ⭐️ porovnanie cien vo všetkých dostupných eshopoch
⭐️ možnosť bezpečného nákupu "oranžovým tlačítkom"
98,00 € Do obchodu Heureka.sk
Hej.sk ⭐️ jeden z najznámeších internetových obchodov na Slovensku
⭐️ veľa druhov dopravy za férové ceny + možnosť osobného odberu
⭐️ časté akcie a výpredaje (aktuálne prebiehajúce → tu)
119,00 € Do obchodu Hej.sk
Datart.sk ⭐️ známy eshop aj sieť predajní (výdajné miesta po celom Slovensku)
⭐️ možnosť nákupu na splátky
⭐️ časté akcie a výpredaje (aktuálne prebiehajúce → tu)
119,00 € Do obchodu Datart.sk

💡 Zaujímavosti o Remoske

Remoska - eshop

Remoska® je kvalitný český výrobok, ktorý je známy už takmer po celom svete. Prvá misa na pečenie bola vyrobená v roku 1957 v Kostelci nad Černými lesy. O šesť rokov neskôr dostal tento výrobok registrovanú ochrannú známku. Postupne sa Remoska dostávala do viacerých krajín sveta a veľkú obľubu si v nej našli napríklad Angličania. Ako darček k narodeninám ju dostal dokonca aj princ Charles. Ako šli roky ďalej, Remoska dostala nový nádych a v roku 2019 sa jej rodina rozrástla o nový rad hrncov, panvíc a kuchynského príslušenstva. Uvidíme, čo si výrobca pre nás pripraví v budúcnosti. Práve vďaka tejto modernizácii vám však teraz máme možnosť predstaviť jeden z najnovších modelov, konkrétne je to Remoska® Prima.

 

Všetky vlastnosti Remosky Prima

➡️ Univerzálny pomocník do každej domácnosti

Elektrická misa na pečenie REMOSKA® Prima patrí k osvedčeným a veľmi obľúbeným elektrospotrebičom na tepelné spracovanie pokrmov. Môžete v nej pripraviť všetky druhy mäsa, zeleninu, slané i sladké pokrmy. Najvhodnejšie použitie je na pečenie a zapekanie, ale dá sa využiť takisto na ohrievanie a rozmrazovanie. Dokážete v nej pripraviť nielen hlavné jedlo, ale aj polievky. Upečiete v nej napríklad skvelé domáce tvarohové buchty alebo chutný malinový cheesecake. Celé menu na váš rodinný obed dokážete pripraviť v jednej elektrickej mise, pričom nepotrebujete ani len sporák.

 

➡️ Remoska je dokonale úsporná

Elektrická misa REMOSKA® Prima je priamym nástupcom produktov radu REMOSKA® Classic, ktorý prináša mnohé vylepšenia. Vďaka unikátnej konštrukcii umožňuje veľmi úsporné a zdravé pečenie. Remoska® Prima oproti klasickej rúre na pečenie spotrebuje oveľa menej elektrickej energie. Vďačí za to hlavne svojmu výkonu, ktorý predstavuje 580 W. Vďaka sálavému teplu je príprava v Remoske 6× úspornejšia ako pečenie v rúre a navyše sa v nej všetko rovnomerne prepečie aj bez otáčania.

 

➡️ Pečenie bez pripálenia

Pri pečení v Remoske sa nemusíte báť dokonca ani pripálenia. Jednak preto, že cez sklenené veko viete kontrolovať pribežný stav jedla, ale aj vďaka materiálu, z ktorého je vyrobená. Na nepriľnavom povrchu zn. Teflon® v Remoske teda nič nepripálite. A ak by sa vám to predsa len podarilo, potom stačí misu odmočiť s kvapkou saponátu a vytrieť jemnou stranou hubky.

Remoska® Prima nie je vybavená reguláciou, pretože pracuje rovnomerne a to je ďalší dôvod, vďaka ktorému jedlo nepripálite. Odporúča sa zdvíhať veko počas prípravy len v najnutnejších prípadoch, pretože sa pokrm častým otváraním vysušuje. Teplota v mise je 160°C – 180°C (teplota závisí od množstva a druhu potravín).

 

➡️ Neuveriteľne jednoduché ovládanie

Remoska nedisponuje žiadnymi programami, funkciami či modernými technológiami. V jednoduchosti je krása a tu to platí na 100 %. Ak chcete pripraviť jedlo v tomto spotrebiči, vložíte ho do príslušnej misy, uzavriete vekom, zapojíte kábel do elektrickej zásuvky a zapnete jedno jediné tlačidlo, ktoré sa nachádza na rukoväti veka Remosky. To bude následne svietiť načerveno a váš pokrm sa vtedy pripravuje. Po dokončení jedla tlačidlo vypnete, prestane svietiť a ďalej už Remoska nebude vaše jedlo ohrievať ani piecť. Umiestnenie vypínača na hornej časti držadla uľahčuje ovládanie pre pravákov aj ľavákov. Po každom dokončení jedla vyberte kábel zo zásuvky.

 

Jednotlivé časti Remosky Prima

Remoska® Prima sa celkovo skladá z troch častí. Je to veko s vykurovacím telesom, misa a stojan. Tri veľmi jednoduché časti, ktoré spolu vytvárajú úsporný, kvalitný a multifunkčný spotrebič.

Všetky časti Remosky Prima

 

⭐ Veko s vykurovacím telesom

Pokrievka s výhrevným telesom sa skladá z dvoch častí. Spodná výhrevná časť je potiahnutá nepriľnavým povrchom Teflon® Classic a zaisťuje dokonalé upečenie vášho jedla. Horná časť je potiahnutá plechom z nehrdzavejúcej ocele a umožňuje tak odkladanie pokrievky na pečenie na pracovnú plochu výhrevnou časťou smerom nahor. Na rukoväti pokrievky tiež nájdete ovládací spínač misy na pečenie. Pokrievka má sklenené okienko na sledovanie prípravy pokrmov. Taktiež môžete vidieť na vrchnej nerezovej časti veka štyri malé dieročky. Tie slúžia na odvádzanie pary z misy, vďaka čomu sa vo vnútri počas pečenia nevytvára tlak.

Veko Remosky s popisom

 

Samozrejme, súčasťou a nevyhnutnou časťou Remosky, ktorá sa zapája práve do rukoväte jej veka, je odnímateľný prívodný kábel. Hoci nie je príliš dlhý, je veľmi praktický. Prívodný kábel s euro konektorom a európskou zástrčkou je odnímateľný od držadla. Preto bude napokon celý spotrebič aj ľahko spratný.

Prívodný kábel a rukoväť Remosky

 

⭐ Misa

Misa s úžitkovým objemom 4 l (porcia pre 4 a viac osôb) je vyrobená z hliníka potiahnutá materiálom Teflon® Classic. Vďaka tomu pohodlne uvaríte obed pre celú rodinu v mise, ktorá sa vám bude jednoducho umývať. Keďže v mise sa jedlo rovnomerne ohrieva po celom obvode nemusíte jedlo počas procesu pečenia vôbec otáčať.

Elektrická misa Remosky v stojane

 

⭐ Stojan

Stojan, ktorý je vyrobený z tepelne odolného plastu, slúži na jednoduchú manipuláciu s misou v priebehu varenia, ale aj na následné servírovanie pokrmov priamo na stôl. Napomáhajú tomu hlavne veľké držadlá z oboch strán stojana a štyri šikovné nožičky zo spodnej časti.

Čierny stojan Remosky

 

Technické parametre Remosky

VýrobcaRemoska
Objem4 litre
Príkon580 W
Materiálteflón / nerez
Displejnie
Nastaviteľná teplotanie
Časovač/minútkanie
Hmotnosť výrobku3 kg
Rozmery52 x 27 x 19 cm (Š x V x H)
Vekosklenené s okienkom

 

Najväčšie prednosti Remosky Prima z nášho pohľadu

  • bohatý objem misy pre veľké množstvo jedla pre celú rodinu
  • veľmi úsporný režim vďaka príkonu 580 W
  • odnímateľný prívodný kábel pre praktické uskladnenie
  • perfektný teflónový povrch, ktorý je nelepivý a pohodlne sa umýva
  • jedno jediné tlačidlo pre prípravu každého jedla
  • žiadne obracanie pokrmov počas pečenia
  • šikovný stojan vhodný aj na následné servírovanie
  • nahrádza niekoľko spotrebičov, napríklad fritézu, mikrovlnku, rúru, panvicu, hriankovač či varič ryže

 

Čo by sme tomuto spotrebiču vytkli?

Remoska® Prima má len veľmi málo negatív, takmer žiadne. Ak si však vyberiete tento model Remosky s väčším objemom misy (4l), samozrejme bude celkovo spotrebič väčší a teda bude zaberať viac miesta. Tým pádom bude Remoska aj trochu ťažšia ako bežný hrniec, ktorý doma používate. Nie je to však nič hrozné, určite to hravo zvládne každá gazdinka. A dovolíme si tvrdiť, že vďaka jednoduchej obsluhe a manipulácii v nej dokážu pripraviť jedlo aj muži.

 

Ako používať Remosku Prima

Pred prvým použitím misu Remosky umyte saponátovou vodou, opláchnite čistou vodou a vysušte. Misu položte na stojan, vložte do nej jedlo a uzatvorte ju vekom. Následne pripojte prívodný kábel do elektrickej zásuvky a taktiež do rukoväte Remosky. Stlačte tlačidlo a čakajte, kým sa vaše jedlo upečie. Keď je už jedlo hotové, vypnite tlačidlo, odpojte kábel a otvorte veko. Jedlo môžete následne servírovať.

Pozor, Remosku nikdy nepredhrievajte a nezapínajte bez jedla. Počas pečenia je nerezová vrchná časť veka horúca, preto sa jej nedotýkajte a chráňte pred popálením aj vaše deti. Dôležité je tiež po skončení pečenia veko Remosky správne uložiť. Veko neodkladajte spodnou, vyhrievacou časťou na podložku alebo pracovný stôl, ale položte ju vždy opačne! Pre túto polohu je navrhnuté držadlo a opierka.

 

Kde sa dá Remoska využiť

Remoska je veľmi praktická aj z toho dôvodu, že si ju môžete zobrať so sebou kamkoľvek, kde je dostupný prívod elektrickej energie, čiže elektrická zásuvka. To znamená, že vám dokáže poslúžiť aj na dovolenke, v karavane alebo na chate. Ocenia ju tiež aj študenti na internátoch alebo v nezariadených malých bytových priestoroch.

 

Čo dokážete pripraviť v Remoske

Takmer všetko. A čo je dôležitejšie, varenie v Remoske je nielen rýchle a ľahké, ale aj zdravé. Nepotrebujete totiž na pečenie veľké množstvo oleja. Pripravte si teda rôzne druhy mäsa, ryby, cestoviny, ryžu, pizzu, chlieb, koláče a ďalšie obľúbené pochúťky. Inšpirovať receptami sa môžete tiež na internete.

 

Údržba a čistenie

Remoska® Prima môže byť čistená až po úplnom vychladnutí a odpojení od elektrickej siete. Veko nesmie byť ponorené vo vode. Neumývajte ho ani pod tečúcou vodou. Na umývanie veka nepoužívajte umývačku riadu. Spodnú časť veka utrite vlhkou špongiou (nepoužívajte jej drsnú plochu) namočenou v teplej vode so saponátom. Horná časť je vyrobená z lešteného nerezového materiálu. Ani v tomto prípade nikdy nepoužívajte čistiace prášky s abrazívnymi časticami alebo drsnú plochu špongie. Mohlo by dôjsť k jeho poškrabaniu. Nerezovú vrchnú časť veka čistite pomocou čistiaceho prostriedku na nerez a handričky. Misu čistite bežným spôsobom pod tečúcou vodou – mäkkou stranou hubky s pomocou saponátov. Nepoužívajte čistiace prášky s abrazívnymi časticami. Výrobca neodporúča ani umývanie misy v umývačke.

 

Niekoľko rád a upozornení pri varení v Remoske

  • Pred prvým použitím misu s nepriľnavým povrchom TEFLON® umyte čistou teplou vodou so saponátom a vysušte ju.
  • Misu plňte jedlom cca do 2/3 jej výšky, aby nedošlo k priamemu kontaktu potravín s vyhrievacím telesom.
  • Nepredhrievajte vyhrievacie veko alebo celú Remosku bez potravín. Pokiaľ potrebujete misu predhriať, tak do nej nalejte malé množstvo vody a tú po zahriatí misy vylejte a misu vysušte.
  • Je nutné kontrolovať priechodnosť dierok na veku, ktoré sa môžu časom zalepiť nečistotami/pripečeninami.
  • Pri pečení mäsa je potrebné mať na pamäti, že rôzne druhy mäsa obsahujú rôzne množstvo vody a tuku, preto v mise s nepriľnavým povrchom mäso nepodlievame, prebytočnú paru odvádzajú ventily vo veku. Pokiaľ mäso podlievame, tak sa neupečie celkom správne a čas prípravy sa predlžuje.
  • Na miešanie a uvoľňovanie pokrmov od stien alebo dna, nepoužívajte ostré a kovové nástroje. Mohlo by dôjsť k poškodeniu nepriľnavého povrchu Teflon®. Požívajte vždy len drevené alebo plastové nástroje.
  • Nikdy nekrájajte pokrm v mise.
  • Vždy odpojte spotrebič od elektrickej siete, pokiaľ ho nechávate bez dozoru.
  • REMOSKA® Prima môže byť čistená až úplnom vychladnutí a odpojení od elektrickej siete.
  • Odnímateľný kábel môžete odpojiť len v prípade, že je odpojený z elektrickej zásuvky.

 

👉 Remoska® Prima a jej využitie vo videu:⤵

Remoska Prima - Instruktážní video

 

Recenzie na Remosku

Pozreli sme sa aj na to, čo hovoria na Remosku ďalší zákazníci. Nenašli sme žiadnu negatívnu skúsenosť a tak, zdá sa, že Remoska je naozaj dobrá voľba pre prípravu akéhokoľvek jedla. Ako môžete vidieť, ľudia si chvália skvelú chuť jedla, multifunkčnosť či praktické sklenené okienko na veku. Pridať k tomu za nás môžeme tiež rýchlosť varenia, praktické servírovanie na stojane, jednoduché čistenie a manipuláciu.

Jediným takým negatívom môže byť vyššia hmotnosť (pri 4-litrovej variante) a tým pádom, zaberá aj viac miesta. Vzhľadom na dostupnosť elektrickej zásuvky by niekto mohol mať problém s krátkym prívodným káblom, preto si pred kúpou overte, či máte pre Remosku vhodné miesto.

Recenzie zákazníkov na Remosku Skúsenosti užívateľov s Remoskou

 

Recepty, ktoré ľahko pripravíte v Remoske

V Remoske sme si vyskúšali pripraviť klasický rodinný obed v podobe kuracích stehien s ryžou a tradičnú sladkú pochúťku, ktorou sú tvarohové buchty. Všetko vyšlo podľa predstáv a chuť bola naozaj skvelá. Nič neprihorelo a každé jedlo bolo dopečené presne tak, ako má byť. Samozrejme, v Remoske môžete pripraviť mnoho ďalších receptov. Veľa z nich nájdete na internete a zopár aj na oficiálnej stránke Remosky. Určite neváhajte a pustite sa veselo do varenia a pečenia.

💡 Kuracie stehná v sladkej chilli omáčke s ryžou

Ingrediencie:

  • cca 800 – 900 g kuracie horné a dolné stehná
  • kúsok zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 150 ml sladkej chilli omáčky
  • 2 PL kečupu
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 2 – 3 PL sójovej omáčky
  • 1/2 ČL soli

Kuracie stehná a prísady na pečenie

 

Postup:

1. V miske zmiešajte sladkú chilli omáčku s kečupom, sójovou omáčkou, soľou a olejom.

Omáčka v miske, sójová omáčka, kečup

 

2. Následne v nej namáčajte všetky kuracie stehná a postupne ich ukladajte do misy Remosky. Zvyšok omáčky vylejte tiež do misy na uložené stehná.

Nalievanie omáčky na stehná v Remoske

 

3. Nakrájajte si na drobno zázvor, na tenké plátky cesnak a posypte nimi pripravené mäso v Remoske.

Ochutené kuracie stehná v Remoske

 

4. Prikryte vekom, pripojte kábel do zásuvky a zapnite tlačidlo. Pečte približne 60 minút.

Kuracie stehná upečené v Remoske

 

Rovnako si v Remoske môžete pripraviť aj ryžu. Všetko, čo musíte urobiť, je vsypať do Remosky 200 gramov ryže, zaliať ju horúcou vodou a nechať variť 15 minút. Prajeme vám dobrú chuť.

Kuracie stehná s ryžou

💡 Tvarohové buchty

Určite rodinku potešíte aj sladkou dobrotou v podobe tradičných buchiet. My sme vyskúšali v Remoske pripraviť tvarohové buchty a boli vynikajúce.

Čo budete potrebovať:

  • 500 g hladkej špaldovej múky
  • kocku droždia
  • 1 vajíčko
  • vodu alebo mlieko
  • 2 PL cukru
  • 6 PL slnečnicového oleja
  • 1/2 ČL soli

Na plnku:

  • 500 gramov hrudkovitého tvarohu
  • 1 vajíčko
  • trstinový cukor podľa chuti
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 PL hladkej špaldovej múky
  • citrónovú kôru

Postup:

1. Do veľkej misky nasypte múku a urobte do stredu jamku. Do nej nadrobte kocku droždia, posypte troškou cukru a zalejte vodou (alebo mliekom). Nalejte tam toľko, aby bolo droždie celé zaliate. Zakryte misku utierkou a nechajte vzísť kvások (cca 15 minút). Následne pridajte zvyšné suroviny – soľ, olej, vajíčko a vodu pridávajte postupne, podľa potreby a vypracujte cesto. Dobre vypracované je vtedy, keď sa už nelepí na vnútorné steny misky. Opäť prikryte misku utierkou a nechajte cesto hodinu vykysnúť.

 

2. Takto krásne vykysnuté cesto preložte na pomúčenú pracovnú plochu. Trošku ešte jemne prepracujte rukami a následne rozvaľkajte, približne na výšku 0,5 cm. Rozdeľte cesto na takmer rovnaké štvorce a na každý z nich pridajte tvarohovú plnku. Následne vytvarujte buchty a ukladajte ich do Remosky. Každú jednu buchtu v Remoske celú natrite olejom. Keď je Remoska plná buchiet, uzatvorte ju vekom a pečte asi 30 minút. (Do Remosky môžete, ale aj nemusíte vložiť papier na pečenie.)

Tvarohová plnka – postup:

Všetky prísady na plnku zmiešajte v miske a máte hotovo. Postupne plnku pridávajte do buchiet.

A takto pekne narástli v Remoske:

Tvarohová buchta posypaná cukrom na tanieri

 

💡 TIP:  Viac receptov na prípravu jedál v Remoske nájdete napríklad aj tu.

 

Zhodnotenie na záver

Remoska® Prima je multifunkčná elektrická misa, ktorá dokáže v kuchyni nahradiť hneď niekoľko spotrebičov. Má dokonale jednoduché ovládanie pomocou jediného tlačidla. Najvhodnejšie použitie je na pečenie a zapekanie, ale dá sa využiť takisto na ohrievanie a rozmrazovanie. Vďaka teflónovému povrchu sa veľmi ľahko čistí. Súčasťou je aj praktický stojan, ktorý využijete pri servírovaní jedla z misy. Hoci 4-litrová Remoska zaberá dosť miesta, po prvom použití jej určite nájdete čestné miesto vo vašej domácnosti. Vzhľadom na to, čo všetko dokáže a ako ľahko, môžeme povedať, že cena je celkom prijateľná. Remosku si môžete zaobstarať za približne 119,00 €.

 

💡 Tip: Prečítajte si tiež náš článok Vyberáme „remosky“, elektrické panvice na pečenie a spoznáte ďalšie modely a značky rôznych elektrických spotrebičov na varenie a pečenie.

Výhody

  • veľmi úsporný režim vďaka príkonu 580 W
  • perfektný teflónový povrch, ktorý je nelepivý a pohodlne sa umýva
  • stačí jediné tlačidlo pre prípravu každého jedla
  • netreba obracať jedlo počas pečenia
  • stojan vhodný aj na následné servírovanie

Nevýhody

  • zaberá viac miesta

Záver recenzie: Perfektná multifunkčná elektrická misa pre pohodlnú prípravu akéhokoľvek jedla.

Hodnotenie autora
  • Pečenie
  • Chuť jedla
  • Obsluha a manipulácia
  • Prevedenie
  • Cena

Súhrn

Perfektná multifunkčná elektrická misa pre pohodlnú prípravu akéhokoľvek jedla.

4.8

Remoska Prima P32 F

✅ Cena: 119,00 €

Chcem Remoska® P32F/01 4l Prima Glass Remoska.sk
Vývoj ceny Remoska® P32F/01 4l Prima Glass


Autor článku
Veronika Štrbová

Rada píšem články, ktoré sú zaujímavé a majú pridanú hodnotu. Praktické rady do domácnosti, návody či nápady, ktoré využijú mnohí z vás v každodennom živote. Pravidelne testujem rozličné užitočné produkty. Verím, že aj moje články vám pomôžu nájsť odpoveď na rôzne, doteraz nevyriešené otázky.

Komentáre
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.