Tefal PF 611838 je elegantná dizajnová domáca pekárnička, vďaka ktorej už pečivo v obchode tak ľahko nekúpite. Behom niekoľkých minút si dokážete upiecť svoj vlastný chlieb či iné pochúťky ako napríklad bagety, žemle a rôzne koláče. To však nie je všetko, okrem mnohých funkcií na pečenie chleba a žemlí dokáže pekáreň pripraviť aj cestá, koláče, džemy a cestoviny. Je to skutočne multifunkčný pomocník.
Domáca pekáreň Tefal PF 611838 patrí medzi väčšie spotrebiče, preto môže byť pre vás trochu otravné ju pri občasnom používaní neustále schovávať. Ak ju však plánujete využívať pravidelne, je dobre, keby ste jej našli vhodné miesto, či už na kuchynskej linke ale hocikde, kde vám nebude zavadzať a bude vždy po ruke a pripravená k pečeniu. Tento spotrebič má aj niekoľko ďalších praktických funkcií, o ktorých si povieme nižšie.
199,00 € | Do obchodu {{shop_name}} | ||
⭐️ porovnanie cien vo všetkých dostupných eshopoch ⭐️ možnosť bezpečného nákupu "oranžovým tlačítkom" | 199,00 € | Do obchodu Heureka.sk |
Tefal PF 611838 - navigácia v článku
Základné informácie
Zaoblené línie robia z pekárničky dizajnový kúsok hodiaci sa do každej kuchyne. Ponúka 19 prednastavených programov na pečenie chleba, bagiet, žemlí, ale aj cestovín, džemu či koláčov. Veľký ovládací panel pozostáva z niekoľkých senzorových tlačidiel a veľkého informačného LCD displeja. Okrem časovača tu oceníte odložený štart pečenia, ktorý si môžete nastaviť podľa toho, kedy si prajete mať svoj chlieb hotový.
Počas pečenia si dokonca môžete podľa vlastnej chuti nastaviť až tri rôzne odtiene farby kôrky. Podľa momentálnej potreby si tiež môžete zvoliť, akú hmotnosť bude mať váš čerstvý chlieb – 750 g, 1000 g alebo 1500 g. Príkon spotrebiču je 1600 W a jeho celková hmotnosť 10,22 kilogramu.
➡️ Ďalšie informácie:
Príkon | 1600 W |
Maximálna kapacita | 1500 gramov |
Počet programov | 19 |
Odložený štart | áno |
Pečenie bagiet | áno |
Nastavenie zafarbenia kôrky | stredná, svetlá, tmavá |
Displej | áno |
Hmotnosť chleba | 750 g / 1000 g / 1500 g |
Udržovanie teploty | áno |
Bezlepkové pečenie | áno |
Program marmeláda | áno |
Rozmery | 47 x 29 x 37 cm |
Váha balenia | 10,22 kg |
Funkcie a vlastnosti domácej pekárničky Tefal PF 611838
➡️ Veľké množstvo druhov pečiva
Tento spotrebič vám nepripraví len klasický obľúbený chlieb, dokáže toho oveľa viac, než ste si možno mysleli. Pekáreň ponúka 19 prednastavených programov, ktoré okrem ôsmich programov pre tvorbu rôznych typov chleba ponúka aj sedem režimov pre pečenie žemlí a bagiet a nájdeme tu aj niekoľko programov určených na prípravu koláčov, džemov a cestovín.
Veľký prehľad všetkých programov a ich charakteristiky
Program | Charakteristika |
---|---|
1.Bageta | Prvý program vám umožňuje vlastnoručne pripraviť bagety a malé chlebíky s chrumkavou kôrkou. |
2.Ciabatta | Pripravte si najznámejší chlieb v Taliansku s mäkkou a vzdušnou striedkou, ktorý predstavuje výborný základ pre prípravu malých sendvičov. |
3.Tyčinky | V tomto programe viete spustiť recept na prípravu malých, veľmi tenkých, dlhých aj suchých chlebíkov/tyčiniek. |
4.Ploský chlieb | Program číslo 4 je prispôsobený na prípravu ploských chlebov s mäkkou striedkou s dutinou v strede, typu špeciálneho tureckého chleba Pide. |
5.Sendvičový chlieb | Ideálny program na prípravu 8 malých bielych chlebov, okrúhlych a mäkkých s ľahkou štruktúrou. |
6.Malý sladký chlieb | Vďaka šiestemu programu pripravíte malé sladké chleby s jemným zložením, ktoré pripomínajú známe španielske ensaimadas. |
7.Pečenie malých chlebov | Siedmy program dokáže zohriať a piecť od 10 do 35 minút všetky chleby z programov 1 až 6. Nastavenie je po 5-minútových časových úsekoch. Prístroj na pečenie chleba by sa počas tohto programu nemal nechávať bez dozoru. Pre prerušenie cyklu pred jeho ukončením ručne zastavte program dlhým stlačením tlačidla START/STOP. Program 7 ponúka len 2 možnosti voľby potierania: – silná: pre malé slané bochníky – slabá: pre malé sladké bochníky Na prispôsobenie sfarbenia kôrky upravte čas pečenia. |
8.Základný chlieb | 8. program umožňuje prípravu väčšiny receptov bielych chlebov z pšeničnej múky. |
9.Francúzsky chlieb | Príprava tradičného francúzskeho bieleho chleba s dutinou. |
10.Celozrnný chlieb | Šikovný program na prípravu celozrnného chleba. |
11.Sladký chlieb | Tento program je vhodný pre recepty, ktoré obsahujú viac mastných prísad a cukor. Ak používate prípravy pre briošky alebo mliečne chleby, ktoré sú pripravené na použitie, neprekračujte celkovú hmotnosť cesta 1000 g. |
12.Rýchly chlieb | Dvanásty v poradí je program určený pre recept na prípravu rýchleho chleba, ktorý nájdete v dodanej knižke s receptami. Voda použitá v tomto recepte musí mať maximálne 35 °C. |
13.Bezlepkový chlieb | Program, ktorý ocenia všetci celiatici. Nádobka by sa mala pravidelne čistiť, aby nedošlo ku kontaminácii inými múkami. V prípade prísneho bezlepkového režimu sa ubezpečte, že aj použité droždie je bez lepku. Konzistencia múky bez lepku neumožňuje prípravu optimálnej zmesi. Preto treba počas miesenia po stranách stláčať cesto za pomoci plastovej ohybnej stierky. Chlieb bez lepku bude mať hustejšiu konzistenciu a bledšiu farbu ako bežný chlieb. Pre tento program je k dispozícii len hmotnosť 1000 g. |
14.Chlieb bez soli | Konzumácia chleba bez soli pomáha znižovať kardiovaskulárne riziká. |
15.Pečenie chleba | Program pre pečenie umožňuje iba pečenie od 10 do 70 minút, nastaviteľné po 10-minútových úsekoch, s bledou, strednou alebo tmavou kôrkou. Možno ho zvoliť samostatne alebo použiť: a) v spojení s programom so zdvihnutými lopatkami, b) pre zohriatie alebo schrumkavenie kôrky už upečených alebo studených chlebov, c) pre ukončenie pečenia v prípade dlhšieho výpadku elektrického prúdu počas chlebového cyklu. Tento program neumožňuje piecť jednotlivé chleby. |
16.Zdvihnuté lopatky | Program zdvihnuté lopatky nepečie. Zodpovedá programu miesenia a kysnutia pre všetky kysnuté cestá, napríklad cesto na pizzu. |
17.Cestoviny | Program 17 iba miesi. Je určený pre nekysnuté cesto, napríklad pre rezance. |
18.Koláč | Program číslo 18 umožňuje výrobu jemného pečiva a koláčov s chemickým droždím. Pre tento program je prípustná iba hmotnosť 1000 g. |
19.Zaváraniny | Posledný program automaticky v nádobke pripravuje zaváraniny. Ovocie treba pokrájať na veľké kusy a vykôstkovať. |
➡️ Gramáž aj chuť si môžete nastaviť podľa predstáv
V rámci jednotlivých programov možno ešte nastavovať v troch úrovniach hmotnosť pečiva a tiež mieru prepečenia kôrky a to stredná, svetlá alebo tmavá. Každý užívateľ si tak určite nájde nastavenie ideálne presne pre jeho chuťové bunky. Podľa toho, pre koľko ľudí potrebujete napiecť chlieb, taký hmotnosť si zvolíte. Na výber máte chlieb s hmotnosťou 750 g, 1000 g alebo 1500 g.
➡️ Vyberateľná vaňa
Hlavná vaňa, v ktorej sa celý proces odohráva, je vyberateľná. To znamená, že sa dá úplne celá vybrať zo spotrebiča, čo nielen uľahčuje manipuláciu a prípravu cesta, ale hlavne to umožňuje celú vaňu pohodlne a dôkladne poumývať. Výrobca v manuáli neodporúča vkladať žiadne časti pekárne do umývačky riadu.
➡️ Praktický LCD displej
Na prehľadnom ovládacom paneli nájdete niekoľko senzorových tlačidiel a LCD displej. Vďaka nemu vždy budete vedieť zostávajúci čas do konca pečenia. Integrovaný časovač odloženého spustenia môžete nastaviť tak, aby sa pečivo dopieklo chvíľu pred tým, ako vstanete. Spotrebič sa dá naprogramovať tak, aby dokončil pečenie vo vami vybranú hodinu, až 15 hodín vopred. Časovací program sa však nedá použiť pri programoch 7, 12, 15, 16, 17, 18, 19. Určite oceníte tiež automatické udržiavanie teploty, ktoré uchováva vaše pečivo teplé až 60 minút po upečení.
💡 Ako funguje odložený štart ⤵
Tento krok nasleduje po výbere programu, požadovanej farby kôrky a hmotnosti. Zobrazí sa čas programu. Vyrátajte si počet hodín medzi zapnutím programu a časom, kedy chcete dokončiť pečenie. Pekáreň automaticky nastaví trvanie jednotlivých cyklov programu. Pomocou tlačidiel + a – nastavte zvolený čas ( tlačidlom + pridávajte a tlačidlom – uberajte čas). Krátke stláčanie umožní pridávať / uberať po 10 minútach. Dlhým stlačením zvolíte plynulé pridávanie po 10 minútach.
Príklad: Je 20:00 a vy chcete mať váš chlieb upečený na druhý deň o 7:00 ráno. Nastavte časovanie na 11 hodín pomocou tlačidiel + a -. Stlačte tlačidlo START/STOP. Zaznie zvukový signál. Zobrazí sa PROG a na časovači začne blikať dvojbodka. Začne sa odpočítavanie. Rozsvieti sa indikátor chodu. Ak sa pomýlite, alebo chcete zmeniť načasovanie, stlačte tlačidlo START/STOP a držte, až kým nezaznie zvukový signál. Zobrazí sa automaticky prednastavený čas. Zopakujte celý postup. Pri odloženom štarte sa automaticky nastaví tichý chod.
Príslušenstvo k pekárničke
Domáca pekáreň Tefal PF 611838 je dodávaná aj s určitým príslušenstvom, s ktorým bude pečenie pre vás hračkou. Čo všetko obsahuje balenie?
Jednotlivé časti a príslušenstvo:
- Nádobka na chlieb
- Lopatky na miesenie
- Vrchnák s priezorom
- Ovládací panel
- Držiak na pečenie
- 2 nelepivé plechy pre bagety
- 2 nelepivé plechy pre jednotlivé chleby
- Nástroj na krájanie
- a. Polievková lyžica = p. l. / b. Kávová lyžička = k. l.
- Háčik na vyberanie lopatiek na miesenie
- Štetec
- Odmerka
Čistenie a údržba
Hlavným bodom je odpojiť spotrebič od zdroja energie a nechať ho vychladnúť s otvoreným vrhcnákom. Vnútro a vonkajšok prístroja vyčistite za pomoci vlhkej špongie a starostlivo vysušte. Umyte nádobku, lopatky na miesenie, držiak na pečenie a nelepivé plechy v teplej vode so saponátom. Ak lopatky na miesenie zostanú v nádobke, nechajte ich namočené na 5 až 10 minút. Ak je to potrebné, odmontujte vrchnák a umyte ho v teplej vode.
Pri umývaní pekárne myslite na tieto rady:
- Žiadny diel prístroja nemožno umývať v umývačke riadu.
- Nepoužívajte čistiace prostriedky ani brúsne tampóny či alkohol.
- Používajte jemné vlhké handričky.
- Nikdy teleso prístroja alebo vrchnák nenamáčajte do vody.
- Držiak na pečenie a nelepivé plechy nevkladajte do nádobky, aby ste nepoškriabali jej povrch.
Recept na čerstvý chlieb z domácej pekárničky
Ingrediencie:
- 250 g špaldovej múky
- 250 g hladkej múky T650
- 5 g sušeného droždia
- 1 ČL cukru
- 2 ČL soli
- 350 ml teplej vody
- 3 PL olivového oleja
- 2 PL lyžičky octu
Postup:
Postup je veľmi jednoduchý. Do domácej pekárne nalejeme všetky tekuté prísady. V inej miske zmiešame všetky suché prísady, ktoré následne vysypeme tiež do pekárne. Zavrieme, zvolíme potrebný program a čakáme, kým nie je chlieb hotový. Necháme ho vychladnúť a môžeme konzumovať.
Praktické rady pri pečení v domácej pekárni
Klasické pečenie v rúre a v domácej pekárničke sa v určitých bodoch dosť líšia. Prečítajte si preto nasledujúce rady, ktoré sa vám pri pečení dobrôt v domácej pekárničke môžu zísť:
- Všetky použité prísady musia mať izbovú teplotu (pokiaľ sa neuvádza inak) a musia byť presne namerané.
- Kvapaliny odmerajte za pomoci dodanej odmerky. Použite dodaný dvojitý dávkovač na meranie kávovou lyžicou na jednej strane a polievkovou lyžicou na strane druhej (nepresné meranie sa odzrkadlí v zlých výsledkoch).
- Dôležité je tiež presné odváženie múky. Preto ju treba odvážiť za pomoci kuchynskej váhy.
- Používajte instantné pekárske droždie vo vrecúšku. Pokiaľ nie je v recepte uvedené inak, nepoužívajte chemické droždie (keď sa vrecúško s droždím otvorí, musí sa použiť do 48 hodín).
- Prísne dodržiavajte poradie pridávania prísad a množstvá uvedené v receptoch. Najprv tekutiny, potom tuhé prísady. Droždie by nemalo prísť do kontaktu s tekutinami, soľou a cukrom.
- Príprava na cesto je veľmi citlivá na teplotu a vlhkosť. V prípade vysokej teploty sa odporúča používať studenšie tekutiny, ako používate bežne. Podobne, pri nízkej teplote je možné, že bude potrebné použiť vlažnú vodu alebo mlieko (nikdy neprekročte teplotu 35 °C).
- Bežnou chybou je myslieť si, že pridaním droždia cesto viac nakysne. Naopak, príliš veľa droždia urobí cesto krehkejším, cesto príliš nakysne a počas pečenia sa prepadne. Stav môžete skontrolovať tesne pred pečením jemným poklopkaním končekmi prstov – cesto by malo jemne odporovať a odtlačky prstov by mali postupne miznúť.
- Pri vypracovávaní cesta ho netreba spracovávať príliš dlho, hrozí, že nedosiahnete želaný výsledok.
Recenzie na domácu pekáreň
Domáca pekáreň je čoraz viac obľúbeným spotrebičom a praktickým pomocníkom v každej domácnosti. Ľudia si zvykli veľa produktov vyrábať doma, a chlieb medzi ne bez pochýb patrí tiež. Na to, aby ste si upiekli dokonalý chlebík si treba zaobstarať kvalitnú domácu pekáreň. Prečítajte si recenzie, ktoré napísali zákazníci o tejto pekárničke.
Ako môžete vidieť, domáca pekáreň od známej značky Tefal zatiaľ veľa ľudí nesklamala. Výhody vo veľkej miere prevyšujú nevýhody. Ľudia si pochvaľujú najmä počet prednastavených programov, pečenie bagiet a žemlí. Multifunkčnosť tejto pekárne je zrejme jej najväčšou prednosťou. Čo by vám mohlo prekážať je vyššia hmotnosť spotrebiču, avšak s tým sa nedá nič robiť. Našli sme negatívnu recenziu aj na umelohmotné prevedenie, inak veľa mínusiek pekáreň nedostala.
Viac recenzií → nájdete tu
Problémy a ich riešenia pri pečení
Ako pri každom inom spotrebiči, aj pri domácej pekárni sa vám môže stať, že narazíte na nečakaný problém. Väčšina z nich sa dá však hneď riešiť. Prečítajte, ktoré to môžu byť:
- Lopatky na miesenie sa zachytili v nádobke – pred vybratím ich navlhčite vodou.
- Lopatky na miesenie sa zachytili v chlebe – použite príslušenstvo na vyklopenie chleba z formy (strana v návode 149).
- Po stlačení tlačidla START/STOP sa nič nedeje – pekáreň je príliš teplá. Medzi dvoma cyklami urobte hodinovú prestávku (kód chyby E01) – alebo – bol naprogramovaný odložený štart.
- Po stlačení tlačidla START/STOP motor pracuje, ale nenastáva miesenie – nádobka nie je úplne vložená alebo lopatky na miesenie nie sú vložené alebo sú vložené nesprávne.
- Po oddialení štartu chlieb dostatočne nenakysol alebo sa nič nestalo – • zabudli ste stlačiť tlačidlo START/STOP po naprogramovaní oddialeného štartu, droždie prišlo do kontaktu so soľou a/alebo vodou alebo chýbajú lopatky na miesenie.
- Zápach spáleniny – časť prísad spadla mimo nádobky – nechajte prístroj vychladnúť a vyčistite vnútrajšok prístroja vlhkou špongiou bez saponátu, príprava pretiekla – príliš veľké množstvo prísad, najmä tekutín, dodržiavajte množstvá uvedené v receptoch.
Zhodnotenie na záver
Domáca pekáreň Tefal PF 611838 je spotrebič, ktorý ocení každá domácnosť. Príprava pečiva je veľmi jednoduchá a vy si môžete vychutnať čerstvé pochúťky kedykoľvek budete mať na ne chuť. Prednosti tejto pekárne sú viaceré prednastavené programy, či funkcia odloženého štartu. Nevýhodou môže byť vyššia hmotnosť výrobku, resp. trochu väčšie rozmery. Preto vám môže na kuchynskej linke zabrať dosť miesta. Cena tejto domácej pekárne sa pohybuje okolo 199,00 €, čo je vzhľadom na počet funkcií a programov, z nášho pohľadu prijateľná cena.
Výhody
- možnosť upiecť až 3 rôzne veľkosti chleba
- nastavenie prepečenia kôrky
- možnosť prípravy koláčov, bagiet, žemlí, džemov
- jednoduchý elegantný dizajn
- praktická funkcia odloženého štartu
Nevýhody
- trochu väčšie rozmery
Záver recenzie: Multifunkčná domáca pekáreň so širokou ponukou programov a funkcií s krásnym elegantným dizajnom.
Hodnotenie autora
- Obsluha
- Funkcie a programy
- Spotreba elektrickej energie
- Kvalita pečenia
- Cena