Veľká panvica francúzskej značky De Buyer vás na prvý pohľad zaujme svojim vintage vzhľadom. Je vyrobená zo 100% čistého a ekologického prírodného materiálu – železa. Tento kov perfektne vedie teplo a jeho pridanou hodnotou je, že jeho molekuly, ktoré preniknú do surovín sú zdraviu prospešné. Nepriľnavosť garantuje povrch ošetrený na báze včelieho vosku a častým používaním “zrením” sa táto vlastnosť ešte zvyšuje.
Panvica samotná je odolná voči veľmi vysokým teplotám, jej rukoväť však len do 200 °C aj to len po dobu 10 minút. Je vhodná na všetky typy varných dosiek. Má veľmi dlhú životnosť a v záujme zachovania jej špecifických vlastností vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Pokrmy pripravené na tejto panvici chutia ako z grilu.
Výhody
- 100% prírodný ekologický materiál - železo
- unikátny vintage vzhľad
- odolná voči veľmi vysokým teplotám
- nepriľnavosť sa používaním zvyšuje
Nevýhody
- vyžaduje špeciálnu starostlivosť
- je ťažšia ako bežné panvice
Záver recenzie: Veľká panvica jedinečného vzhľadu zo 100% prírodného materiálu pre pokrmy ako z grilu.
Dôležité parametre
De Buyer Mineral B 32 cm | |
---|---|
Cena | 89,60 € |
Značka | De BUYER |
Typ | Wok |
Nepriľnavá vrstva | Neuvedené |
Materiál vnútorného povrchu | - |
Materiál tela panvice | - |
Elektrický ohrev | Áno |
Plynový ohrev | Áno |
Indukčný ohrev | Áno |
Vhodná do umývačky | Áno |
Vhodná do rúry | Áno |
Indikátor teploty | Nie |
Pokrievka | Nie |
Výška panvice (cm) | 10,0 |
Priemer (cm) | 32 |
Hmotnosť (kg) | 2,00 |
Čo o De Buyer Mineral B 32 cm píše eshop
Mineral B Element je séria oceľových panvíc francúzskej firmy de Buyer. Spoločnosť de Buyer je celosvetovo uznávaná predovšetkým v profesionálnej sfére, kde sú oceľové panvice veľmi obľúbené pre svoje nenahraditeľné vlastnosti pri restovaní mäsa či zeleniny. Rad panvíc Mineral B Element na domáce použitie je ešte vylepšený o povrchovú úpravu na báze včelieho vosku pre extra nepriľnavé vlastnosti. Ten ich chráni pred zoxidovaním a zvyšuje prirodzené nepriľnavé schopnosti panvíc, ktoré sa navyše s každým ďalším použitím zlepšujú. Panvice sú určené na všetky typy varných zdrojov vrátane indukcie. Oceľové panvice Mineral B Element sú 100% prírodné, EKO-logické a recyklovateľné.
Panvice z rady Mineral B Element sa môžu používať v rúre len na krátke zapekanie, a to maximálne na 10 minút do teploty 180 °C. V prípade dlhšieho pobytu panvice v rúre by mohlo dôjsť k poškodeniu lakovanej rukoväti. Pokiaľ preferujete panvicu, ktorá sa dá používať neobmedzenú dobu aj v rúre, zvoľte radšej panvicu z rady Mineral B Element PRO alebo panvicu French Collection B Element.
Panvice Mineral B Element v skratke:
- Panvice sú ideálne na prudké restovanie mäsa či zeleniny a grilovanie. Na chrumkavé palacinky a dokonalé omelety.
- Oceľ je 100% prírodný materiál s povrchovou úpravu založenou na včelom vosku.
- Panvice Mineral B Element nemajú žiadny umelý nepriľnavý povrch, neobsahujú PFOA ani PTFE.
- Bez pridaných chemikálií – výroba šetrná k životnému prostrediu.
- Ekologické a recyklovateľné.
- Molekuly železa z panvice sú zdraviu prospešné.
- Panvice môžete používať pri veľmi vysokých teplotách, pri ktorých sa pripravovaný pokrm veľmi rýchlo zatiahne a nedôjde k úniku vitamínov ani výživných látok.
- Čím viac sa panvica používa, tým lepšie sú jej nepriľnavé vlastnosti.
- Vynikajúca tepelná vodivosť.
- Robustné vyhotovenie, veľmi dlhá životnosť.
Maillardova reakcia:
Keď sa panvica rozpáli na viac ako 140 °C, pripravované pokrmy sa následkom skaramelizovania prírodných štiav veľmi rýchlo na povrchu zatiahnu. Vytvorí sa krusta zabraňujúca vysušeniu pokrmu vnútri. Výsledkom je na povrchu opečený a chrumkavý pokrm s jemným a vláčnym stredom. Perfektné na opekanie mäsa, prípravu chrumkavých palaciniek alebo chutných omeliet.
Ako správne používať panvice Mineral B Element:
Pred prvým použitím: panvicu vypláchnite vriacou vodou a dobre osušte. Nalejte do panvice olej do výšky cca 1 mm a asi 5 minút zahrievajte. Olej vylejte a panvicu vytrite papierovou kuchynskou utierkou. Čím častejšie budete panvicu používať, tým lepšie budú výsledky pri varení. Čím černejší bude vnútorný povrch, tým lepšie nepriľnavé vlastnosti bude mať. Panvicu neumývajte v umývačke riadu, stratí tým svoje nepriľnavé vlastnosti a bude korodovať.
Postup pri varení: panvicu s trochou oleja zahrejte. Keď bude dostatočne rozpálená, pokrm z oboch strán sprudka opečte. Znížte teplotu a dopekajte podľa potreby.
Starostlivosť po použití: Odstráňte zvyšky jedál a panvicu opláchnite vriacou vodou. Následne ihneď utrite utierkou, aby si panvica zachovala svoje vlastnosti a aby ste predišli vzniku hrdze.
Čistenie a údržba: hrubú morskú soľ (bez vody) vložte do panvice a 1,5 min. zahrievajte na vysoký stupeň. Následne vytrite papierovou kuchynskou utierkou. Hrubá morská soľ odstráni pripečené zvyšky a nežiaduce pachy. Následne potrite olejom a uskladnite na suchom mieste.
POZOR! Nikdy nenechávajte panvicu odmočiť. Keď sa pokrm pripáli, vydrhnite panvicu hrubou hubkou. Neumývajte v umývačke riadu!