Tescoma i-PREMIUM, 26 cm |
---|
Víťaz testu |
|
|
Prémiová elegantná panvica, pri ktorej sa vám palacinky konečne nebudú lepiť. |
47,90 € |
Zobraziť ponuku tescoma.sk |
Vzhľadom k tomu, že panvice na palacinky sú perfektné na prípravu “plochých” pokrmov, ako je napríklad omeleta alebo lievance, zakúpenie aspoň jednej palacinkovej panvice do vašej kuchyne vám varenie hravo zjednoduší. A keďže sú vo všeobecnosti aj veľmi dostupné, neexistuje žiadny presvedčivý dôvod, prečo by ste si jednu nemali kúpiť. Či už ste hobby kuchár alebo ste sa zamerali na získanie michelinovskej hviezdy vo vašej vlastnej kuchyni, kvalitné kuchynské vybavenie robí z varenia zábavu a dlhodobo vám ušetrí aj peniaze.
My sme pre vás vybrali a porovnali 4 panvíc na palacinky 2x Tescoma, 1x De BUYER, 1x Lamart. Pre rok 2024 si nás získali modely značiek Tescoma a De BUYER.
Podľa čoho a ako vyberať panvicu na palacinky?
Pri toľkých možnostiach, ktoré trh ponúka, môže byť rozhodnutie, ktorú panvicu vybrať, zložité. Panvice v našom výbere ponúkajú vynikajúci výkon, prispôsobia sa vášmu štýlu, potrebám, varnej doske, kuchyni aj rozpočtu. Pred nákupom by ste mali mať na pamäti niekoľko dôležitých faktorov:
- materiál
- priemer panvice
- kompatibilitu s varnými doskami
Dúfame, že naše mini recenzie a sprievodca nákupom budú dostatočne informatívne a pomôžu vám nájsť tú správnu panvicu.
Pri hodnotení panvíc na palacinky sme brali do úvahy tieto metriky:
Najlepšie Panvice na palacinky na základe porovnávacieho testu 2024
1. miesto | 2. miesto | 3. miesto | 4. miesto |
---|---|---|---|
Víťaz testu | Zlatá stredná cesta | ||
Tescoma i-PREMIUM, 26 cm | De BUYER, oceľová, Mineral B Element, 30cm | Tescoma Presto, 25cm | Lamart LT1127, 26 cm |
47,90 € | 65,90 € | 18,60 € | 10,00 € |
Zobraziť ponuku tescoma.sk | Zobraziť ponuku Kulina.sk | Zobraziť ponuku tescoma.sk | Zobraziť ponuku Heureka.sk |
Porovnanie - Dôležité parametre panvíc na palacinky
Tescoma i-PREMIUM, 26 cm | De BUYER, oceľová, Mineral B Element, 30cm | Tescoma Presto, 25cm | Lamart LT1127, 26 cm | |
---|---|---|---|---|
Cena | 47,90 € | 65,90 € | 18,60 € | 10,00 € |
Značka | Tescoma | De BUYER | Tescoma | Lamart |
Nepriľnavá vrstva | Áno | Áno | Áno | Áno |
Materiál vnútorného povrchu | Nerezová oceľ | Nerezová oceľ | Hliník | Hliník |
Materiál tela panvice | Hliníkové, Nerezové, Teflónové (PTFE) | Nerezové | Hliníkové | Hliníkové |
Elektrický ohrev | Áno | Áno | Áno | Áno |
Plynový ohrev | Áno | Áno | Áno | Áno |
Indukčný ohrev | Áno | Áno | Nie | Áno |
Vhodná do umývačky | Áno | Nie | Áno | Áno |
Indikátor teploty | Nie | Nie | Nie | Nie |
Výška panvice (cm) | 7,0 | 1,5 | 7,0 | 5,5 |
Priemer (cm) | 26 | 30 | 25 | 26 |
Hmotnosť (kg) | 0,95 | 1,78 | 0,33 | 0,58 |
Recenzie 4 najlepších panvíc na palacinky pre rok 2024
Víťaz testu
1. Tescoma i-PREMIUM, 26 cm
Plusom tejto panvice je nepochybne nepriľnavý povrch (je vybavená špičkovým nepriľnavým povrchom so zvráskavenou štruktúrou a charakterom nelešteného prírodného kameňa) a tiež fakt, že pri otáčaní palaciniek sa nemusíte báť použiť kovové náčinie, pretože žiadne poškriabanie povrchu nehrozí. Panvička je vyrobená zo zliatiny kovov, takže teplo rovnomerne rozvádza a cesto je rovnako upečené po celej ploche. Kvalitná masívna panvica je síce o niečo ťažšia (950 g), ale výborne sa s ňou manipuluje. Vhodná pre všetky typy varných dosiek. Z nášho pohľadu jednoznačne TOP produkt.
Výhody
- solídna cena
- overená značka
- pomer ceny a kvality
- masívne prevedenie
- z exluzívnej rady i-Premium
- vhodná pre všetky typy varných dosiek
- 5 ročná záruka
Nevýhody
- fakt iba na palacinky (možno tenšiu omeletu)
- relatívne vyššia hmotnosť
Verdikt: Prémiová elegantná panvica, pri ktorej sa vám palacinky konečne nebudú lepiť.
Naše hodnotenie:
Zobraziť ponuku
tescoma.sk
Detail
Zlatá stredná cesta
2. De BUYER, oceľová, Mineral B Element, 30cm
Výhody
- vyrobená zo železa
- dlhá životnosť
- vynikajúca tepelná vodivosť
Nevýhody
- vyžaduje špeciálnu starostlivosť
Verdikt: Panvica francúzskej výroby, u ktorej platí podobne ako u vína, čím je staršia, tým je lepšia.
Naše hodnotenie:
Zobraziť ponuku
Kulina.sk
Detail
3. Tescoma Presto, 25cm
Výhody
- priateľská cena
- osvedčená značka
- pomer ceny a kvality
Nevýhody
- nie je vhodná na indukciu
- ani na sklokeramike nie je 100%-ná
Verdikt: Panvica, ktorá robí čo má, len nie na všetkých typoch sporákov.
Naše hodnotenie:
Zobraziť ponuku
tescoma.sk
Detail
4. Lamart LT1127, 26 cm
Výhody
- priateľská cena
- vhodná aj na indukciu
- predĺžená záruka
Nevýhody
- v danej cenovej hladine sme nenašli žiadne
Verdikt: Panvica, ktorej v danej cenovej hladine niet čo vytknúť.
Naše hodnotenie:
Zobraziť ponuku
Heureka.sk
Detail
Sprievodca výberom najlepšej panvice na palacinky
Originálna francúzska palacinková verzia French Crepe a samozrejme aj jej rôzne variácie sú vynikajúcim dezertom, ktorý si vyžaduje starostlivú prípravu. Kým cesto sa pripravuje veľmi ľahko, ťažkosti začínajú pri pečení palaciniek, čo vyžaduje tenké a homogénne cesto, dokonale upečené na oboch stranách. Ak chcete pripraviť perfektné palacinky, potrebujete mať k dispozícii tú najlepšiu panvicu na palacinky, na ktorej však môžete pripraviť aj mnoho ďalších pokrmov, v sladkej alebo slanej variácii. Poďme ju teda nájsť.
1. Materiál
Tradicionalisti preferujú pri príprave palaciniek liatinové panvice. Niektorí by zrejme nesúhlasili, pretože tento typ je výrazne ťažší. Okrem hmotnosti, potreby špeciálnej starostlivosti a čistenia, je aj trocha nešikovnejší pri manipulácii. Mnohí uprednostňujú nepriľnavé teflónové alebo nerezové panvice, pretože sú podstatne ľahšie. Aj sa ľahko udržiavajú. Sú však náchylné na poškriabanie a to vedie k nerovnomernej tepelnej príprave. Pre aký materiál sa teda rozhodnúť?
Hliník
Tieto panvice bývajú ľahšie a pracuje sa s nimi pohodlne. Hoci vynikajúco rozkladajú teplo, nemajú odolnosť iných variantov, pretože tento typ kovu je veľmi mäkký, riad vyrobený z neho sa ľahko deformuje.Riešením môže byť použitie anodizovaného hliníka počas výrobného procesu. Hliníkové panvice sa zvyčajne dodávajú s nepriľnavým povrchom, ktorý síce nevydrží veľmi dlho, ale poskytuje perfektný zážitok z varenia.
Liatina
Najťažšia a najodolnejšia možnosť. Tieto panvice vám pri správnej údržbe a starostlivosti vydržia celý život. Tieto panvice sa odovzdávajú z matky na dcéru. Budú slúžiť aj 100 rokov ak, samozrejme, neponoríte horúcu panvicu do ľadovej vody – porézna liatina môže prasknúť. Zvyšok – abrazíva, železné kuchynské pomôcky atď. – nie sú pre liatinu hrozbou. A pretože prichádzajú bez antiadhézneho povlaku, sú považované za zdravšie. Panvicu ale budete musieť kalcinovať olejom a rovnako aj príprava jedál vyžaduje použitie väčšieho množstva oleja. Na povrchu liatiny sa po kalcinovaní vytvorí prirodzená nepriľnavá vrstva. Jedinou nevýhodou je jej veľká hmotnosť, ale to je záležitosť zvyku. Jedinečnou výhodou liatinových panvíc je patina, ktorá sa vyvíja pri pravidelnom používaní a zlepšuje nelepivé vlastnosti panvice.
Karbónová oceľ
Tieto panvice majú pevnosť a trvanlivosť liatinových panvíc a do plusu hladší varný povrch. Sú tiež citlivejšie na zmeny teploty, čo ich robí skvelými na sklokeramických varných doskách s reguláciou teploty. Ale sú tiež veľmi zraniteľné voči kyslým potravinám a môžu rýchlo skorodovať.
Nehrdzavejúca oceľ
Ďalšou možnosťou je nehrdzavejúca oceľ, ale keďže je to zlý vodič tepla, tieto panvice zvyčajne prichádzajú s medenými alebo hliníkovými základmi. Nehrdzavejúca oceľ je veľmi trvanlivá a je ľahšia ako liatinové panvice. Oceľ je skvelá pre svoju nízku hmotnosť, odolnosť voči deformácii, cenovú dostupnosť a životnosť. Ale na prípravu palaciniek takéto panvice nie sú ideálne – je príliš ťažké ich pripraviť tak, aby sa zabránilo spáleniu palaciniek. Je potrebné ich niekoľkokrát starostlivo zohriať – najprv so soľou, potom s maslom. Do cesta vždy pridávajte olej, alebo rozpustené maslo. Ak sa vám podarilo pripraviť palacinky pomocou tejto panvice, nepoužívajte ju na nič iné – efekt sa stratí.
Teflón
Teflónové panvice sa zvyčajne dodávajú so spoľahlivým antiadhéznym povlakom, vďaka čomu sú perfektné na prípravu tenkých palaciniek. Avšak teflónové panvice majú tendenciu ohrievať sa dosť pomaly, čo môže viesť k tomu, že u neskúsených kuchárov môže dôjsť k prehriatiu panvice počas procesu čakania na dokonalú teplotu.
2. Priemer panvice
Ptriemer panvíc sa zvyčajne pohybuje v rozmedzí 20 – 30 cm. Pre autentické francúzske palacinky sú vhodnejšie veľkosti nad 25 cm. Pri posudzovaní veľkostí panvíc nezabudnite vziať do úvahy posunutie spôsobené okrajom panvice. Napríklad 25 centimetrovú panvicu možno použiť na prípravu palaciniek s priemerom 23 cm. V závislosti od veľkosti palaciniek, ktoré plánujete pripravovať, by ste mali starostlivo zvážiť priemer panvice ešte pred nákupom.
3. Kompatibilita s varnou doskou
V súčasnosti je väčšina panvíc na palacinky štruktúrovaná tak, aby sa prispôsobili akejkoľvek varnej doske, či už ide o plyn, sklokeramiku, klasickú platňu alebo indukciu. Nie všetky panvice sú však kompatibilné s indukčnými varnými doskami. Pri kúpe panvice z neželezných kovov, ako je hliník, skontrolujte, či majú medený alebo oceľový základ, ak máte doma indukčnú varnú dosku, ináč riskujete zbytočný nákup. Na indukciu sú skvelé panvice z karbónovej ocele.
A ešte zopár drobností na zváženie
- panvice na palacinky by mali mať nízke okraje. Táto vlastnosť uľahčí preklopenie palacinky. Niektoré majú vyššie okraje a môžu byť používané na prípravu aj iných pokrmov. Ak chcete panvicu používať výhradne na prípravu palaciniek, vyberte si model s nízkym okrajom.
- panvica by mala mať hrubé dno. Palacinky pripravené na tenkých panviciach majú tendenciu byť nerovnomerne prepečené.
- zamyslite sa nad tvarom a dĺžkou rukoväte. Zvoľte panvicu s dlhšou rukoväťou, ktorá sa nezohreje a je pohodlná na uchopenie. Keď si osvojíte majstrovstvo prípravy palaciniek budete potrebovať dobrú rukoväť, aby ste mohli obracať palacinky.
- vyberte panvicu, ktorá uľahčí presunutie palaciniek z panvice na tanier
- váha panvice determinuje komfort pri varení. Ťažká panvica bude namáhať svaly na rukách a môže to ovplyvniť vaše varenie. Zvoľte mierne ľahšiu panvicu.
Kde kúpiť, aká je cena a ktoré značky sú najobľúbenejšie
Existuje nespočetne veľa možností, pokiaľ ide o kúpu panvice na palacinky. Najobľúbenejšie panvice sú buď z anodizovaného hliníka s nepriľnavým povrchom, liatinové, alebo panvice z uhlíkovej ocele. Všetky majú svoje klady a zápory a je len na vás vybrať tú, ktorá vyhovuje vášmu rozpočtu a preferenciám najlepšie. Rozpočet v tomto prípade ani nie je až tak rozhodujúci, pretože cena väčšiny panvíc nezaťaží významnejšie vaše financie. Panvicu na palacinky dostanete už od 10 eur a aj takýto model dokonale plní účel. Jedinou nevýhodou panvíc v spodnej cenovej hladine je to, že väčšinou nie sú kompatibilné s indukčnou varnou doskou, ale nie je to pravidlom, pretože aj medzi nimi sa nájdu také, ktoré zvládnu aj indukciu. Nás pre rok 2024 oslovili panvice značky Tefal.
Panvice na palacinky Tefal
Francúzska spoločnosť TEFAL® poskytuje spotrebiteľom inovatívne a užívateľsky prívetivé riešenia pre ešte väčšie potešenie z každodenného života. Výskumný a vývojový tím spoločnosti neustále sleduje najnovšie technológie ako aj očakávania spotrebiteľov a predstavuje riešenia, ktoré zlepšujú kvalitu života.
Tajomstvo prípravy dokonalých palaciniek
Teraz, keď ste si už vybrali panvicu, možno sa vám zíde niekoľko tipov na prípravu perfektných palaciniek.
⭐1. Dokonalé cesto
Tajomstvo prípravy najlepších palaciniek tkvie v ceste. Cesto vymiešajte ručne alebo pomocou mixéra. Nechajte ho odpočívať približne hodinu. Môžete ho nechať aj cez noc na chladnom a suchom mieste. Cesto sa stane viac viskóznym a rovnomerne sa rozprestrie, keď nastane čas pečenia.
⭐2. Výber správnej panvice
Na panvici záleží. Nemala by mať priľnavý povrch. Mala by byť určená špeciálne na prípravu palaciniek a nič iné. Okraje panvice by mali umožniť jednoduché preklopenie a presunutie palaciniek na tanier.
⭐3. Preklopenie palaciniek
Osvojenie si umenia preklopenia je pre prípravu dokonalých palaciniek životne dôležité. Na preklopenie palacinky môžete použiť panvicu alebo špachtľu. Pred otočením je vždy dobré počkať, kým vrchná časť vyschne. Tu sa vám zíde trocha trpezlivosti. Predčasné preklopenie roztrhne palacinku.
⭐4. Nastavenie správnej teploty
Stredne teplá panvica je ideálna. Príliš veľa tepla povedie k spáleným palacinkám. Nízka teplota bude mať na svedomí lepkavé palacinky.
Do testu sme vybrali Panvice na palacinky len z overených eshopov
Mohlo by vás zaujímať
- Aké sú pekáče, panvice, hrnce Delimano FiveStar Legend? Naše hodnotenie
- Pekáče, panvice, hrnce značky Delimano Stone Legend (recenzia) - sú skutočne kvalitné?
- Drevitá vlna: Jednoduchý materiál so širokým spektrom využitia
- Najlepšia varená kukurica - aký je recept na jej správnu prípravu a ako dlho ju treba variť
- Zavárané brusnice - najlepšie recepty (aj brusnice s hruškami), postup, kde ich použiť
- Melónové šupky - alebo 5 skvelých receptov (aj na zaváranie) a ďalšie tipy na ich použitie, už ich nikdy nevyhodíte
- Zero Waste domácnosť - čo to je a 35 praktických tipov ako znížiť svoj odpad
- Zaváraná cuketa - 10 overených receptov, na slano i na sladko, s paradajkami či paprikou, čalamáda, čatní
- Zavárané čučoriedky - najlepší recept s nálevom aj bez, a na čo ich použiť
- Užitoční pomocníci do domácnosti, ktorí nepotrebujú kábel